YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Ödüllü Türk Fotoğrafçı İtalyan Meslektaşlarına Seminer Verecek

Hilmi DUYAR/ BALIKESİR, Yıllarca Almanya'da yaşayan Balıkesir'in tanınmış düğün fotoğrafçılarından Sadri Varol'un oğlu Barış Varol, dört kardeşiyle birlikte babasının izinden gitti.

Ödüllü Türk Fotoğrafçı İtalyan Meslektaşlarına Seminer Verecek

Hilmi DUYAR/ BALIKESİR, Yıllarca Almanya'da yaşayan Balıkesir'in tanınmış düğün fotoğrafçılarından Sadri Varol'un oğlu Barış Varol, dört kardeşiyle birlikte babasının izinden gitti. Photo Workshop Turkey TÜRK TARİH VE KÜLTÜRÜNÜ YANSITIYOR
WPPI'da düğün fotoğrafçılığı dalında ödül alan ilk Türk olmaktan gurur ve mutluluğunu yaşadığını belirten Varol, şöyle dedi:
"Babam Almanya'ya gidip gelirken, 1950 yılında dükkan açmış. Ben bu mesleğin ayrıntılarını babamın yanında öğrendim. Dört kardeşimle birlikte çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Üç yıl önce yaptığım araştırmalarda düğün fotoğrafçılığının ülkemizde büyük bir ivme kazandığını gördüm. 2013 yılından itibaren bu konuda seminerlere katıldım. Yabancı ülkelerde Vedding Day olarak adlandırılan düğün fotoğrafçılığı konusunu yabancı kaynaklardan izledim. Düğün fotoğrafçılığı apayrı bir branştı. Ben de bu konu üzerine yoğunlaştım. Daha önce çektiğimiz fotoğrafların dışında her düğün fotoğrafının bir öyküsü, bir senaryosu olması gerekti. Bir ressam resim yaparken belirli bir tema üzerine çalışıyor. Ben de düğün fotoğraflarını bir resim gibi düşünmeye başladım. Her birine ayrı bir öykü uyarladım. Çekim yapacağım yerlere önceden gidip inceledim. Nerede neyi çekeceğimi ve konuyu tasarladım. Gerisi mesleğin inceliklerini ortaya koymaktı. Yarışmalara katıldım. PWT'de iki defa Türkiye birincisi oldum, iki mansiyon aldım. Benim hedefim fotoğraf çekerken; Türk tarihini, Türk Kültürünü de yansıtmaktı. WPPI'nın Amerika'daki yarışmasına Mardin'de çektiğim dört fotoğraf gönderdim. Bir tanesi üçüncülük aldı. Dört mükemmeliyet ödülünün de sahibi oldum. Benim için en büyük sürpriz İtalya'dan aldığım davet oldu. İtalya'da İtalyan fotoğrafçılara düğün fotoğrafçılığı konusunda ve yaptığım çalışmalarla ilgili seminer vereceğim."
"TÜRKİYE BU KONUDA YENİ VE ÇOK BAKİR"
Düğün fotoğrafçılığının ülkede yeni bir sektör olduğunu belirten Barış Varol, "Türkiye bu konuda yeni ve çok bakir" dedikten sonra sözlerini şöyle sürdürdü:
"Jeff Vonn, Sergey İvanow, CM Leung, Kenvin Pinardy gibi dünyaca ünlü fotoğrafçılar bu konuda ülkemizde eğitim veriyor. Bu fotoğrafçıların eğitimlerine katıldım. Çünkü bu sanatçılar Türkiye'de bu sektörün gelişmesini istiyor. Ben kendimi geliştirmek için çabalıyorum. İnşallah önümüzdeki yıllarda İtalya'da olduğu gibi başka ülkelerde de seminerler vermek istiyorum. Malezya ve Maldiv adalarından düğün fotoğrafı çekmek için çağrıldım. Ancak ülkemde ve Balıkesir'de verdiğim sözler vardı. Zaman uymadı."

Ödüllü Türk Fotoğrafçı İtalyan Meslektaşlarına Seminer VerecekÖdüllü Türk Fotoğrafçı İtalyan Meslektaşlarına Seminer VerecekÖdüllü Türk Fotoğrafçı İtalyan Meslektaşlarına Seminer Verecek

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler