YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Oğlunun fikriyle e-mağazaya geçti, cirosunu milyon dolarlara çıkardı

Balıkesir'de elektronik, beyaz eşya ve iletişim sektöründe çeşitli firmaların bayiliğini yapan Mustafa Gülenç, oğlunun önerisiyle...

Oğlunun fikriyle e-mağazaya geçti, cirosunu milyon dolarlara çıkardı

Balıkesir'de elektronik, beyaz eşya ve iletişim sektöründe çeşitli firmaların bayiliğini yapan Mustafa Gülenç, oğlunun önerisiyle sanal ortama taşıdığı şirketini, dört yılda milyon dolarlık ciroya ulaştı. Şu anda dünyaya 75 bin çeşit ürün pazarlayan şirketin 2012 yılı ciro hedefi 2 milyon dolar.
Gülenç A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Gülenç, başkan yardımcısı oğlu İlhan Gülenç'in e-mağaza fikriyle "www.binbircesit.com" adlı bir site kurarak sanal dünyada adını duyurdu. Mustafa Gülenç, beş yıl önce herkese ürün satabilme parolasıyla çalışmaya başladıkları, internet sitelerinin de büyük ilgi gördüğünü söyledi. Dört yılda e-mağazayı rayına oturttuklarını belirterek, "E-mağazamız, müşteri odaklı çalışmaktadır. Üzerinde hassasiyetle durduğumuz konu, müşteriye en hızlı teslimatı yapmaktır. Fiziki POS ile sanal POSn arasında hiçbir güvenlik farkı yoktur. Hiçbir kullanıcının kredi kartı bilgisini, ikinci ya da üçüncü şahıslar görememektedir. Bir müşterinin, her şeyden önce bize güvenmesi gerekir. Bunun için tüm altyapı yatırımlarını yaptık. İkinci olarak fiyatlarımızı ve taksit seçeneklerimizi uygun hale getirdik." dedi.
Satışlarını genel olarak yurtiçine yaptıklarını dile getiren Gülenç, 2012 yılında yurtdışına da satış hedefinde olduklarını söyledi. Ürün gamıyla ilgili bilgi veren Mustafa Gülenç, “Toplamda 75 bin adedi aşan ürün çeşitlerimizi müşterilere ulaştırmaya devam ediyoruz. Bundan sonraki hedeflerimizde, yurtdışı satışları var. Dünya üzerinde internetin yeri, önemi ve ihtiyacı her geçen gün artmaktadır. 2012 yılında toplam 10 bin adet sipariş almayı ve 2 milyon dolar ciro hedefliyoruz.” diye konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler