YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Paşaköy'de Termik Santrale Tepki Sürdü

Hilmi DUYAR - Coşkun YAMAN/BALIKESİR, Albayrak Turizm Seyahat A.Ş'nin Balıkesir'in Altıeylül İlçesi'nde Paşaköy Mahallesi Dumanca Mevkisi'nde yapmak istediği 'Kağıt Üretim

Paşaköy'de Termik Santrale Tepki Sürdü

Hilmi DUYAR - Coşkun YAMAN/BALIKESİR, Albayrak Turizm Seyahat A.Ş'nin Balıkesir'in Altıeylül İlçesi'nde Paşaköy Mahallesi Dumanca Mevkisi'nde yapmak istediği 'Kağıt Üretim Tesisi ve Enerji Santrali' projesine tepkiler büyüyor. Özelleştirme İdaresi Başkanlığı'ndan 10 yıl önce alınan Balıkesir SEKA Kağıt Fabrikası'nı 150 milyon dolarlık yatırımla yeniden faaliyete geçirmek isteyen Albayraklar Kağıt Fabrikası'nın Genel Müdürü Ahmet Çetin Taşçı, bugün Paşaköy Mahallesi'ne gidip, halka projeyi anlatmak istedi. Ancak 'Termik santral istemiyoruz' diyen Paşaköy sakinleri, Taşçı'ya tepki gösterip, kahvede yapmak istediği sunumu protesto etti. Buna rağmen konuşmak isteyen Taşçı'nın, "Buraya bir termik santral yapılmıyor. 300 megawatın üstünde yapılırsa devletten ÇED izni gerekiyor. Biz 25 megawatlık bir tesis yapacağız. Burada günlük 275 ton kömür kullanılacak" sözleri tepkiyi daha da büyüttü.
ALKIŞLARLA SUSTURDULAR
Paşaköylüler, geçen toplantıda kendilerine farklı bilgilerin verildiğini belirtip, "Geçen toplantıda 'Günlük 450 ton kömür kullanılacak' demiştiniz. Hatta fazla enerjinin dışarıya satılacağını söylemiştiniz" diyerek Taşçı'ya tepki gösterdi. Vatandaşlar alkışlarla, 'Hayır, hayır' ve 'İstemiyoruz' sloganlarıyla Taşçı ve beraberindekileri mahalleyi terketmeye çağırdı. Taşçı ve ekibine tepki gösteren köylülerden Beyhan Aras, "Sizi kim çağırdı. Konuşulacak hiçbir şey yok, çekin gidin. Bir daha da Paşaköy'e gelmeyin" diye konuştu. Perihan Çolpan da "15 yıldır hiçbir yatırım yapmadınız. Şimdi de termik santralden bahsediyorsunuz. Bizi zehirlemeye hakkınız yok" sözleriyle tepkisini getirdi.
'OVANIN ORTASINA TERMİK SANTRAL OLUR MU?'
Albayrak Turizm Seyahat A.Ş.'nin ovanın ortasına termik santral kurmak istediğini belirten vatandaşlar, bu tesisin tarım arazileri ile birlikte Balıkesir Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne, şehrin içme suyunu karşılayan ikizcetepeler Barajı'na da zarar vereceğini iddia etti. Paşaköy halkı, şirketin doğalgaz, rüzgar enerjisi gibi seçenekler üzerinde durmasını, Soma'dan elektrik getirmesini, olmazsa bu yatırımı sanayi alanlarına yapmasını istedi. 61 yaşındaki Canip Helvacı, "Biz tarımla geçiniyoruz. Sanayiye de karşı değiliz. Ama termik santral bizi zehirler, bizi bitirir. Gitsinler fabrikayı başka bir yere kursunlar. Ancak inat ederlerse ovadaki bütün insanları o fabrikanın önüne yığarız" dedi.
ESKİ MUHTAR DAVA AÇACAK
Paşaköy'ün eski muhtarı Mücahit Can ise, yarın mahkemeye başvurarak, bu projenin iptali için dava açacağını açıkladı. Can, "Ucunda ölüm dahi olsa buraya termik santral kurdurmayacağız" dedi. Paşaköylüler, "Arkamda mısınız?" diyen Can'a bir kez daha alkışlarla destek verdi.
Albayrak Tağıt Fabrikası Genel Müdürü Ahmet Taşçı ve ekibi halkın tepkisinin büyümesi üzerine mahalleyi terkedip, fabrikaya döndü.

Paşaköy'de Termik Santrale Tepki SürdüPaşaköy'de Termik Santrale Tepki SürdüPaşaköy'de Termik Santrale Tepki Sürdü

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler