YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

RALLİCİ ÇETİNKAYA BALIKESİR'DE ÇÖP TOPLADI

Hilmi DUYAR/BALIKESİR, (DHA)- BALIKESİR'in Altıeylül İlçesi'nde düzenlenen çevre etkinliğine bir süre önce tesettüre giren ünlü Rallici Burcu Çetinkaya da katıldı.

Hilmi DUYAR/BALIKESİR, (DHA)- BALIKESİR'in Altıeylül İlçesi'nde düzenlenen çevre etkinliğine bir süre önce tesettüre giren ünlü Rallici Burcu Çetinkaya da katıldı. Çevre temizliğine dikkat çekmek için belediye başkanı ve TEMA üyeleriyle çöp toplayan Çetinkaya, kent sokaklarında otobüs de kullandı. Altıeylül Belediyesi tarafından 21-22 Kasım arasında düzenlenen etkinliğin son gününe rallici Burcu Çetinkaya da katıldı. Burcu Çetinkaya, AK Partili Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu, muhtar ve Genç TEMA üyeleri ile birlikte Yıldız ve Gazi Osman Paşa Mahallesi'nde çöp topladı. Grup, bölgede bulunanlara çöp poşeti dağıttı. Yıldız Mahallesi'nde bulunanlarla konuşan Çetinkaya, çevre temizliği ve dönüşümün önemini anlattı. Ardından şehir turuna çıkan Burcu Çetinkaya, Belediye Başkanı Kafaoğlu, muhtarlar ve öğrencileri taşıyan otobüs şoförü 61 yaşındaki Sabit Bayrak'tan içinde bulundukları otobüsü kullanmak istediğini belirterek izin istedi. Tereddütte kalan 45 yıllık kaptan şoför Bayrak, Belediye Başkanı Kafaoğlu'nun Çetinkaya'nın TIR ehliyetinin bulunduğunu söylemesiyle yerini şampiyon ralliciye devretti. Çetinkaya, Yıldız Mahallesi'nin dar sokaklarından Gaziosmanpaşa Mahallesi'ne kadar aracı kullandı. Gaziosmanpaşa Mahallesi'nde çöp toplayan Çetinkaya, etkinlikten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Gelecek nesillere temiz bir dünya bırakmak için yapılan çalışmaların keyif verdiğini söyleyen Çetinkaya, şöyle konuştu: "Biz sadece bu işin tadına baktık. Ama bunun her yere, bütün belediyelere, tüm Türkiye'ye yayılması ve özellikle de hanelerde, çocukların, büyüklerin bu konuda bilgisi olup etrafını toplaması, temizlemesi dönüşümü olabilecek atıkları ayırıp, değerlendirmesi gerekir. Tüm bunlara katkıda bulunmak adına burada olduğum için de çok mutluyum." Belediye olarak farklı bir şehir yaratmak istediklerini, temizliğe, çevreye, geri dönüşüme önem verdiklerini vurgulayan Başkan Kafaoğlu, Belediyeciliğin 5 kuralı üzerinde durduklarını anlattı. Kafaoğlu, şöyle dedi: "İlkini; katılımcı belediye olarak belirlemiştik. Yaptığımız; katılımcı belediyenin de bir örneğidir. Toplumun her kesimiyle sık sık istişarede bulunarak yapacağımız işler konusunda fikir alacağız. Bir diğer konu ise, çevreye duyarlı bir belediyecilik. Geleceğimiz çok önemli. Çocuk ve torunlarımıza, daha güzel bir Altıeylül, Balıkesir ve Türkiye bırakabilmemiz için, mutlaka çevreye ve geri dönüşüme duyarlı olmamız gerekir. Bu konuda başta öğrencilerimiz olmak üzere herkesi bilinçlendirmemiz gerekiyor. Kesilen ağaç sayısını azaltabilmemiz için geri dönüşüm çok önemlidir. Biz de bugün 12 mahallemizde, muhtarlarımızın öncülüğünde, Genç TEMA üyesi öğrencilerimizle, gençlerimizle, Ralli şampiyonumuz Burcu hanımla atık toplayacağız, geri dönüşüm poşeti dağıtacağız, halkımızı bilinçlendireceğiz." Etkinlik sonunda Başkan Kafaoğlu, Burcu Çetinkaya'ya Saf Bursa İpeğinden dokunmuş bir plaket armağan etti. Çetinkaya, plaketin şimdiye kadar aldığı en güzel ve anlamlı plaket olduğunu vurguladı.

Yerel Seçim 2024


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler