YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

14 Kasım Dünya KOAH Günü

İl Halk Sağlığı Müdürü Ahmet Demir, KOAH'ın tanı konulmadığında hayatı tehdit eden, ciddi bir hastalık olduğu bildirdi.

İl Halk Sağlığı Müdürü Ahmet Demir, KOAH'ın tanı konulmadığında hayatı tehdit eden, ciddi bir hastalık olduğu bildirdi.

Demir, 14 Kasım Dünya KOAH günü nedeniyle yaptığı yazılı açıklamada, KOAH'ın hava yollarında tıkanmaya neden olan ve nefes darlığına yol açan kronik bir hastalık olduğunu belirtti.

Hastalığın en önemli ve sık görülen nedeninin aktif sigara içicisi ya da pasif olarak dumana maruz kalma olduğunu aktaran Demir, şunları kaydetti:

"Hastalığın ciddi belirtileri sinsi başlayan ve giderek şiddetini arttıran nefes darlığı, kronik öksürük ve balgam çıkarmadır. Bu yakınmalar, hastalık şiddetinin arttığı ve alevlenme ya da atak olarak adlandırılan dönemlerde daha da belirginleşir ve hastaneye yatış gerektirebilir. KOAH dünyada 50 milyon kişiyi etkileyen ve her yıl 3 milyon kişinin ölümüne neden olan bir hastalıktır. En başta sigara olmak üzere, zararlı, gaz, duman ve tozlara maruz kalmaya bağlı olarak gelişir. Eğer nefes darlığı, öksürük, balgam şikayetleriniz varsa KOAH olabilirsiniz. KOAH tanı konulmadığında hayatı tehdit eden, ciddi bir hastalıktır. KOAH'nız olup olmadığını öğrenmek için yapmanız gereken göğüs hastalıkları uzmanına gitmektir."

Muhabir: Selim Bostancı

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler