YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Bartın'da Toplam 305 Sanık Hakkında Fetö Davası Açıldı

Ayhan ACAR/BARTIN, (DHA)- BARTIN Cumhuriyet Başsavcısı İbrahim Bozkurt, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından FETÖ/PDY soruşturmaları kapsamında, 151'i tutuklu 305 sanık hakkında dava açıldığını

Bartın'da Toplam 305 Sanık Hakkında Fetö Davası Açıldı

Ayhan ACAR/BARTIN, (DHA)- BARTIN Cumhuriyet Başsavcısı İbrahim Bozkurt, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından FETÖ/PDY soruşturmaları kapsamında, 151'i tutuklu 305 sanık hakkında dava açıldığını söyledi.
Başsavcı Bozkurt, makamında düzenlediği basın toplantısında, darbe girişiminin ardından kentte yürütülen soruşturmalar hakkında bilgi verdi. Bozkurt, 634 kişi hakkında işlem yapıldığını, şüphelilerden 305'i hakkında dava açıldığını kaydetti. Bozkurt, "Şu an bunlardan 151’i tutukludur. 25 dosya hakkında karar verildi. Etkin pişmanlıktan yararlanan kişi sayısı 3. Anayasal düzeni ihlal suçu kapsamında 3 darbe dosyamız var. Bu davalar yakın bir zamanda karara bağlanacaktır." dedi.
Bozkurt, hakkında soruşturma başlatılan kişiler arasında 126 emniyet mensubu, 30 adliye çalışanı, 42 askeri personel ve 61 üniversite personeli olduğunu belirterek, "Soruşturmalar kapsamında 400-500 kişi hakkında daha işlem yapılması gerekebilir. Çalışmalarımızı, elde ettiğimiz bilgileri kuyumcu hassasiyetiyle değerlendirip, kimsenin lekelenmeme hakkına da dikkat ederek yapmaya çalışıyoruz. Buradaki tek hedefimiz, devletimizin içine sızmış bu yapılanmaları hakkaniyetli ve adil bir şekilde tespit edip, cezalandırmak." diye konuştu.

Yerel Seçim 2024


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler