YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Bartınlı hayırseverler kardeşlik elini uzatmada sınırları aştı

Bartınlı hayırsever işadamları ve gönüllülerden oluşan 15 kişilik heyet Kurban Bayramı'nda Kırgızistan, Hindistan, Lübnan gibi...

Bartınlı hayırseverler kardeşlik elini uzatmada sınırları aştı

Bartınlı hayırsever işadamları ve gönüllülerden oluşan 15 kişilik heyet Kurban Bayramı'nda Kırgızistan, Hindistan, Lübnan gibi ülkeler yanı sıra Şırnak’ın Cizre ilçesine giderek kurbanlarını paylaştı.

Bartın Aktif İşadamları Derneği (BAKİAD) ve Tüm Çalışanlar ve Emekliler Yardımlaşma Eğitim Kültür ve Sanat Derneği (TÜMÇED) üyeleri Kurban Bayramı'nda bayramı aileleriyle birlikte geçirme yerine kardeşlik elini uzatmada sınırları aşmayı tercih etti. BAKİAD üyeleri Salih Günay Furkan Çelen, Levent Yakın ve TÜMÇED üyelerinden oluşan 5 kişilik ekip Kurban Bayramı'nı Kırgızistan’da geçirdi. Bayram namazını Kırgız halkıyla kıldıktan sonra kurbanlarını Kırgızistan’da kesen heyet, bayramın ilk 2 gününde kurban etlerini Kırgızistan’daki maddi durumu iyi olmayan kişilere dağıttı. Kırgızistan’daki Türk okullarında görev yapan Bartınlı öğretmenlerin rehberliğinde Bartın ve Kırgızistan arasındaki kardeşlik köprüsünü kuran heyet, daha sonra ülkedeki Türk okulları olan Sebat Eğitim Kurumları ile İnternational Atatürk Alatoo Türk Üniversitesi’ni ziyaret etti. Ziyaret esnasında Bartınlı heyete Kırgızlılar tarafından cepken ve kalpak giydirildi. Ünlü Kırgız Yazar Cengiz Aytmatov’un kabrini de ziyaret eden Bartınlı heyet Issık Göl’de de tekne gezisi yaptı. Kırgızistan’da görev yapan Bartınlı öğretmen ve öğrenci hemşerilerini bayramda yalnız bırakmayan heyet, bayramı birlikte yaşamanın mutluluğu ile hasret giderdi. Türk okulunda öğretmenlik yapan Muhammet Gökmen, bayramı aileleriyle geçirmek yerine Kırgızistan’a gelerek geçiren hemşerilerine teşekkür etti.

Kurban Bayramında kardeşlik elini uzatmada sadece Kırgızistan’la sınırlı tutmayan BAKİAD ve TÜMÇED üyelerinden 3 kişi Hindistan’a, 3 kişi Lübnan’a ve 4 kişi de Şırnak’ın Cizre ilçesine gitti. Hindistan’daki Türk okullarını ziyaret eden ve buralardaki öğretmenleri bayramda yalnız bırakmayan heyet, kurbanlarını gittikleri yerlerde keserek bayramda kardeşliği birlikte yaşadı. Lübnan’a giden heyet ise kurbanlarını Türkmen köylerindeki vatandaşlarla paylaşmanın sevincini yaşadı.

Şırnak’ın Cizre ilçesine giden BAKİAD üyeleri Ali Aydeniz, Bülent Ustaoğlu, Şenol Yakartaş ve TÜMÇED üyeleriyle birlikte 4 kişi Kimse Yok Mu Derneği organizasyonuyla kurbanlarını Cizre’deki fakir halkla paylaşarak Doğu-Batı kardeşlik köprüsüne örnek oldular. Cizre’de bulunan Özel İstikbal İlköğretim Okulu’nu da ziyaret eden Bartınlı heyete okul idarecileri teşekkür etti.

Kurban Bayramı'nda 3 ülke ile bir yurt içi gezisi yapan BAKİAD ve TÜMÇED üyeleri ayrıca kıtlıkla mücadele eden Somali ve Nijerya ülkeleri ile depremle sarsılan Van halkını da unutmayıp kurbanlarını oralara da gönderdi.

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler