YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Bü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Sevgi Görmüş’ün Tübitak Projesi Kabul Edildi

Bartın Üniversitesi (BÜ) Orman Fakültesi Peyzaj Mimarlığı Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Sevgi Görmüş...

Bartın Üniversitesi (BÜ) Orman Fakültesi Peyzaj Mimarlığı Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Sevgi Görmüş yürütücülüğünde, TÜBİTAK Ulusal Genç Araştırmacı Kariyer Geliştirme Programı’na (TOVAG) sunulan proje kabul edildi.

BÜ Orman Fakültesi Peyzaj Mimarlığı Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Sevgi Görmüş tarafından, TOVAG’a sunulan, “Kentsel-Kırsal Kuşaklarda Peyzaj Deseni ve Ekolojik Süreç Etkileşimi Denizli Örneği” adlı, 199 bin TL bütçeli, 36 aylık proje kabul edildi. İnsanın yaşamını doğrudan etkileyen biyolojik çeşitliliğin sürekliliği için desen-süreç etkileşiminin anlaşılmasının ve bu etkileşimin güçlendirilmesinin gerekliliğinden hareketle proje kapsamında, kent çeperlerinde yer alan kırsal alanlar ile kent ilişkisinin desen-süreç paradigması kapsamında irdelenmesi amaçlanıyor. Projede Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Orman ve Su işleri Bakanlığı, Bartın Üniversitesi, Ankara Üniversitesi, Çukurova Üniversitesi, Adnan Menderes Üniversitesi, Balıkesir Üniversitesi, Pamukkale Üniversitesi ile Denizli Belediyesinden 3 danışman, 8 araştırmacı ve 4 bursiyer yer alıyor.

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler