YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Depremzedeler ve şehitler için Kur’an okundu

Bartın’ın Ulus İlçe Müftülüğü tarafından, Van depreminde hayatını kaybedenler ve şehitler için Kur’an okundu, dualar...

Bartın’ın Ulus İlçe Müftülüğü tarafından, Van depreminde hayatını kaybedenler ve şehitler için Kur’an okundu, dualar edildi.
Ulus Müftülüğü tarafından, Ulus merkez, Abdipaşa ve Kumluca beldelerindeki camilerde Van depreminde hayatını kaybedenler ve şehitler için düzenlenen Kur’an programında konuşan, Kumluca merkez camii İmam-Hatibi Mehmet Ertuğrul, müteahhitlerin depremlere karşı binaları sağlam yapma mecburiyetinde olduğunu söyledi.
"Önce tedbir sonra tevekkül, Allah bir işi kişinin en güzel yapmasından hoşlanır." diyen Ertuğrul, Van depreminde kötü malzeme kullanılan binaların çöktüğünü belirterek şunları söyledi; "O zaman bu felaket değil cinayet olsa gerek. İnsanlar göz göre göre ölüme terk edilmiş. İnsan hayatı çok kutsal, Cenabı Allah kim bir insanı kasten öldürürse bütün insanlığı öldürmüş gibidir diyor. Binaların çimentosundan, demirinden çalıp binlerce insanın ölmesine sebep olan insanların insanlıktan ne kadar nasibi var? Van’da şehit olan kardeşlerimize ve bu vatan için şehit olan askerlerimize Allah gani gani rahmet eylesin, Cenabı Allah ülkemizi ve milletimizi böldürtmesin, parçalatmasın, bir olalım. Aramıza fitne sokanlara aldırmaksızın bu ülke evlatları yine bir oldu, diri oldu.

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler