YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Kumluca Belediyesi, AB Projesine Ev Sahipliği Yapıyor

Bartın’ın Ulus ilçesi Kumluca Belediyesi, Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı ile ortaklaşa...

Kumluca Belediyesi, AB Projesine Ev Sahipliği Yapıyor

Bartın’ın Ulus ilçesi Kumluca Belediyesi, Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı ile ortaklaşa düzenledikleri Hayat Boyu Öğrenme Programı Grundtvig Projesi kapsamında 5 Avrupa ülkesi heyetine ev sahipliği yapıyor. Projeye ortak İspanya, Polonya, Portekiz, Yunanistan ve Finlandiya’dan gelen 26 kişilik katılımcı grup Kumluca’da çeşitli aktivitelerle proje faaliyetlerini sürdürüyor. Projenin uygulama planı çerçevesinde her gün farklı bir aktivite gerçekleştiren katılımcılar, Kumluca beldesindeki etkinliklerin yanı sıra çevre il ve ilçelerdeki tarihi, kültürel ve turistik mekanları ziyaret ediyor.

Beş gün sürecek olan Grundtvig projesi için Kumluca’ya gelen 26 kişilik kafile, projenin uygulama çalışmalarına ilk olarak Kumluca Belediyesi toplantı salonunda çeşitli etkinlikler düzenleyerek başladı. Kumluca’ya gelişlerinde Belediye hizmet binası önünde halk oyunları gösterileriyle karşılanan katılımcı grup daha sonra toplantıya geçti.

Kumluca Belediye Başkanı Metin Çetin, böylesi önemli bir projeyi başarıyla gerçekleştirmekten ve Avrupa’nın çeşitli ülkelerinden gelen misafirleri Kumluca’da ağırlamaktan dolayı mutluluk duyduklarını ifade etti. Çetin, "Kumluca belediyesi olarak Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı’na sunduğumuz proje kabul edildikten sonra önceki yıl projeye ortak ülkelerle birlikte Polonya’da toplantı yapılmış ve toplantıda ortaklar arasındaki iş bölümü ve ülkeler arasında gerçekleştirilecek ziyaret programları görüşülmüştü. Bu toplantıdaki plan ve programa göre projeye ilk olarak Portekiz, ardından da Finlandiya ev sahipliği yapmış ve Kumluca belediyesi olarak beldemizden 15 gencimizi proje kapsamında ücretsiz olarak Portekiz ve Finlandiya ya göndermiştik. 2011 yılında gerçekleştirilen bu ziyaretlerden sonra plan gereği 2012 Kasım ayında projeye biz ev sahipliği yapıyoruz. Kumluca belediyesi olarak projeyi başarıyla gerçekleştirmenin mutluluğu ile birlikte Avrupa’nın çeşitli ülkelerinden gelen misafirlerimizi beldemizde ağırlamaktan gurur duyuyoruz. Projenin, ülkemizin ve beldemizin tanıtımına önemli katkı sağlayacağına inanıyoruz. Misafirlerimizi en güzel şekilde ağırlamak, ülkemizdeki ve bölgemizdeki tarihi, kültürel ve turistik mekanları ziyaret ederek katılımcılar vasıtasıyla bu değerlerimizi yurtdışında tanıtmak için tüm imkanlarımızı seferber ediyoruz." dedi.

Yerel Seçim 2024


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler