YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Toplu İş Sözleşmesi İmzalandı

Bartın Belediyesi ile Belediye İş Sendikası arasında 26 Mart tarihinde başlayan görüşmeler, tarafların anlaşmaya varması...

Toplu İş Sözleşmesi İmzalandı

Bartın Belediyesi ile Belediye İş Sendikası arasında 26 Mart tarihinde başlayan görüşmeler, tarafların anlaşmaya varması neticesinde atılan imzalarla sona erdi. İşçilerin ücret zammı konusunda günlük yevmiye ye ilk 6 ay 3 Lira 50 Kuruş, ikinci 6 ayda 4 Lira 50 Kuruş yansıtılmak üzere zam yapılması şeklinde anlaşmaya varıldığı belirtildi.

Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın başkanlığında Belediye Meclis Salonu’nda yapılan son oturumda Belediye Meclis Üyesi Aykut Oktay Ulu, Ruhsat ve Denetim Müdürü Coşkun Altay, Mali Hizmetler Müdür Vekili Yelda Özcan, Personel Şefi Semra Köksal, Belediye İş Sendikası Zonguldak Şube Başkanı Tahsin Atayan, Şube Başkan Yardımcısı Osman Karataş, kurum temsilcileri Recai Işık, İlyas Gazek, Sedat Karpuz, Derya Düzoğlu ve İsa Öztürk hazır bulundu.

155 belediye işçisinin yararlanacağı Toplu İş Sözleşmesi, sözleşmenin incelenmesi ve tarafların anlaşmaya varmasının ardından Belediye Başkanı Cemal Akın ile sendika temsilcileri arasına imzalandı. Konuyla ilgili açıklama yapan Belediye Başkanı Cemal Akın sözleşmenin Bartın Belediyesi ve sözleşmenin kapsadığı 155 işçi için hayırlı olmasını diledi.

Başkan Akın, “Göreve başladığımız günden beri Başkan yardımcılarım, Belediye Meclisi üyelerim, daire müdürlerim ve işçi - memur tüm personelimizle ekip ruhuyla çalışarak halkımıza en güzel şekilde hizmet veriyoruz. Bu kapsamda personelimizin haklarının korunması ve çalışarak hak ettikleri imkânlara sahip olmaları bizim için çok önemli. İşçimizin sıkıntısız ve mutlu şekilde çalışmasını istiyoruz. Bu bağlamda sendika ile gerçekleştirdiğimiz görüşmelerde sona gelmiş bulunmaktayız. Yeni toplu sözleşme kapsamında tüm işçilerimizin evlenme yardımı, yıllık izin ücreti, doğum yardımı, çocuklar için tahsil yardımı, ölüm yardımları, afet, giyim, yemek yardımı, koruyucu eşya yardımları, şoförlerimizin direksiyon primi ile sorumluluk ve kıdem zammında iyileştirmeler yapılmıştır. Bunun yanında işçilerimizin ücret zammı konusunda günlük yevmiye ye ilk 6 ay 3 Lira 50 Kuruş, ikinci 6 ayda 4 Lira 50 Kuruş yansıtılmak üzere zam yapılması şeklinde anlaşmaya varmış bulunmaktayız. Belediyemize ve İşçi personelimize hayırlı olsun” dedi.

Yerel Seçim 2024


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler