YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

At ve eşekler son anda kurtuldu

Batman'da kesmek için at ve eşek çalan hırsızlar jandarma kontrol noktasını görünce hayvanları bırakıp kaçtı.

Kozluk Kaymakamlığı, Jandarma Komutanlığı ve İl Çevre Orman Müdürlüğü ekipleri tarafından kesilmek için çalınan at ve eşekler kurtarıldı. Bir kamyon dolusu eşek ve at çalan şahıslar, Batman-Kozluk karayolunda jandarma kontrolüne rast gelince, hayvanları bırakıp kaçtı. Hırsızlar tarafından kamyondan boşaltılan hayvanların çoğu aşırı yağışlardan dolayı meydana gelen selde telef oldu.

Geri kalan hayvanlar ise sel sularında oluşan adacıkta 2 gün boyunca mahsur kaldı. Vatandaşların durumu jandarmaya ve Türkiye Hayvan Hakları Federasyonu'na bildirmesinin ardından bölgeye giden ekipler 15 hayvanı kurtardı. Kurtarılan hayvanlar Kozluk Kaymakamlığı'na getirilerek daha sonra Çevre ve Orman İl Müdürlüğü'ne teslim edildi. Çevre ve Orman İl Müdürlüğü tarafından teslim alınan hayvanların Raman Dağı'nda bulunan ve bazı hayvanların korunduğu alana götürüldüğü belirtildi.

Önce karınları doyurulan eşekler daha sonra avlanma yasağı olan güvenlik bölgesindeki mera alanlarına bırakıldı. Çevre ve Orman İl Müdürü İskender Sünger ile Batman Doğayı Koruma Derneği Başkanı Hüseyin Güzel, kesime götürülen ve tesadüfen kurtarılan eşeklerin serüvenini anlattı. Çevre ve Orman İl Müdürü İskender Sünger, "3 gün önce bir kamyon dolusu eşek nereye gittiğini bilmediğimiz bir şekilde Kozluk ilçesi yakınında jandarma kontrolünü görünce eşekleri en yakın bir köye bırakmışlar muhtemelen bunların kaçak kesim oldukları söyleniyor. Köye yakın bir yerde sel sularının yükselmesiyle bir adacıkta mahsur kalan eşekleri köy muhtarları ile beraber kurtardık. Kamyon tutarak bu eşekleri Doğu Raman'a getirerek onları kurtarmış olduk" dedi.

Batman Doğayı Koruma Derneği Başkanı Hüseyin Güzel ise jandarma aracılığıyla 10 eşeğin mahsur kaldığı bilgisini aldıklarını ve bunların kesim için çalınırken bırakıldığını öğrendiklerini belirtti.

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler