YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Batman'da Deprem

Jeoloji Yüksek Mühendisi Ümit Işık, "Beşiri ve Hasankeyf ilçelerinde meydana gelen 4 deprem büyük bir depremin habercisi olabilir" dedi.

Jeoloji Yüksek Mühendisi Ümit Işık, "Beşiri ve Hasankeyf ilçelerinde meydana gelen 4 deprem büyük bir depremin habercisi olabilir" dedi. Işık, Beşiri ilçesine bağlı Beyçayırı köyünde 3.5, Hasankeyf ilçesine bağlı Öğütlü köyünde 2.4, Soğucak köyünde 2.7, Büyükdere köyünde ise 3.8 şiddetinde toplam 4 deprem kaydedildiğini söyledi. Bu konuda bölgede incelemelerde bulunduğunu ifade eden Işık, aynı bölgede geçen yıl da depremler meydana geldiğini belirtti. Yaşanan depremlerin şiddetinin gittikçe arttığını savunan Işık, şöyle dedi: "Depremlerin meydana geldiği bölgeler Maden Tetkik Araştırma Kurumu'nun fay hattı haritasında yer almıyor. Bu bölgenin hızlı bir şekilde yer bilimciler tarafından incelenmesi lazım. Bu depremlerin yaşandığı bölgelerde olası bir fay hattıyla ilgili tüm bilgilerin, uzunluk, nitelik, geometrik yapısı, uzun ve kısa dönem kayma hızları gibi tanımlayıcı bilgilerin ortaya konulması gerekli. Fay hattı söz konusu ise bunun MTA ve diğer ilgili kuruluşların diri fay haritasına işlenmesi lazım. Beşiri ve Hasankey ilçelerinde meydana gelen 4 deprem büyük bir depremin habercisi olabilir." Işık, Kozluk ve Sason fay hattında da büyük bir deprem olabileceğini ileri sürdü.

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler