YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Batman'da Sahte Reçete Operasyonunda 38 Gözaltı

Arif ARSLAN / BATMAN, Batman Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, 'doktorlar adına sahte reçete oluşturarak yolsuzluk

Arif ARSLAN / BATMAN, Batman Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, 'doktorlar adına sahte reçete oluşturarak yolsuzluk yapıldığı' iddiaları üzerine operasyon başlattı. Batman, İzmir, İstanbul, Kocaeli, Ankara, Balıkesir, Mersin ve Denizli'de eş zamanlı olarak düzenlenen operasyonda haklarında çeşitli suçlamalar bulunan 38 kişi gözaltına alındı. Operasyon öncesi yapılan soruşturmada şüpheliler tarafından 15 bin 270 sahte reçete düzenlendiği, bu reçetelerin Batman'da faaliyet gösteren 15 farklı eczaneden karşılandığı tespit edildi. Uzman polislerin yaptığı incelemede devlete yüklenen kamu zararının yaklaşık 3.5 milyon lira olduğunun belirlendiği kaydedildi.
EMNİYET YAZILI AÇIKLAMA YAPTI
Batman Emniyet Müdürlüğü 8 ilde yapılan operasyon ile ilgili yazılı açıklama yaptı. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:
"Doktorların hastane ve reçete işlemlerinde kullandıkları programlar üzerinden, sağlık kuruluşlarından bağımsız adreslerde, adına reçete düzenlenen şahısların bilgisi olmaksızın 3'üncü şahıslar tarafından reçete düzenlenerek gerçekleştiği, usulsüz olarak düzenlenen elektronik reçetelerin eczaneler aracılığıyla Sosyal Güvenlik Kurumu'na fatura edildiği anlaşılmıştır. Soruşturma kapsamında suça karıştığı anlaşılan şüpheli şahısların yakalanmasına yönelik 8 ili kapsayan eş zamanlı operasyon neticesinde 5 laptop ile 6 adet masa üstü bilgisayarlara ait hard disklere el konulmuş, 38 şüpheli şahıs gözaltına alınarak adli mercilere sevk edilmiştir."

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler