YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Davutoğlu: Kürtler'in Değil, Hdp'nin Baraj Sorunu Var

Ramazan YAVUZ- Arif ARSLAN- Ahmet ÜN/BATMAN, Başbakan Ahmet Davutoğlu, eşi Sare Davutoğlu ile birlikte geldiği Batman'da partisinin Valilik Kavşağı'nda düzenlediği

Davutoğlu: Kürtler'in Değil, Hdp'nin Baraj Sorunu Var

Ramazan YAVUZ- Arif ARSLAN- Ahmet ÜN/BATMAN, Başbakan Ahmet Davutoğlu, eşi Sare Davutoğlu ile birlikte geldiği Batman'da partisinin Valilik Kavşağı'nda düzenlediği mitinge katıldı. '6-8 Ekim'deki yağmacıları unutma, unutturma', 'Selahaddin'in Eyyubi'nin torunları Kudüs'ü Yahudilere vermez', 'Söz veriyoruz onlara rağmen barışı getireceğiz' yazılı pankartların asılı pankartlarının asılı olduğu alanda mitinge katılanları Türkçe, 'Başım gözüm üstüne' anlamına gelen Kürtçe, 'Sersera ser çava' diyeREK selamlayan Davutoğlu şunları söyledi:
"Bir elimiz Doğu'da, bir elimiz Batı'da bir ayağımız Kuzey'de bir ayağımız Güney'de. Bizim için herkes eşittir. Her şehir bizim şehrimizdir. Herkesin başımız üstünde yeri vardır. HDP Eş Başkanı 'Kudüs Yahudilerin mekanıdır' diyor. Bunu söyleyenlere 'bu topraklar da Kudüs ilelebet bizim mekanımızdır' diyecek miyiz? Bundan 55 yıl önce milli iradeye bir darbe vuruldu. Rahmetli Adnan Menderes'i şehitliğe götüren 27 Mayıs darbesi yapıldı. Adnan Menderes ve şehit arkadaşlarına rahmet diliyorum. Buradan hala darbe ve vesayetten medet umanlara haykırıyoruz. Bu millet bir daha darbe ve vesayete geçit vermeyecektir. Batman sizi şahit kılarak söylüyorum. Barışta, çözümde milli birlikte bize emanettir ve emanetin gereği yerine getirilecektir. Kimler ne kumpaslar kurarsa kursunlar çözüm süreci en öncelikli hedefimizdir. Türkiye'nin her köşesine şiddeti, terörü getirmek isteyenlere karşı biz inadına çözüm, barış inadına kardeşlik diyeceğiz. Havaalanından buraya gelene kadar yolda Batmanlı çocuklar ve gençleri gördüm. Hepsi nur parçası. Şimdi bu çocuklar büyürken anneler, babalar niye kaygılı olsunlar. Acaba çocuğum eve gelecek mi diye niye gözyaşı döksünler? Batman çözüm sürecine var mıyız? 7 Haziran'da çözüm süreci için Ak Parti demeye var mıyız? İşte şimdi gelin bunu devam ettirelim bu maziyi. 12 Eylül'de bu halk işkencelere kırıldı. 28 Şubat'ta gencecik kızlarımız hayallerini kapılarda bıraktılar. Başörtümüz onurumuzdur deyip direndiler. 27 Mayıs ihtilalini yapanlar, 12 Mart muhtırasını veren cuntacılar, 12 Eylül'lerde insanlara dışkı yedirenler, cuntacılar, vesayetçiler bütün uluslararası çevreler bu milletin çocuklarını birbirine düşman etmek için çabaladı."
"BAHÇELİ RAHATSIZ OLMUŞ"
Türkiye'de bütün temel hakların ortadan kaldırılmışken Ak Parti'nin iktidara geldiğini söyleyen Başbakan Davutoğlu, gelişmeleri görmek istemeyenler bulunduğunu, bölgede daha önce Şırnak'ta, Hakkari'de, Gabar'da, Cudi'de, Diyarbakır'da olağanüstü hal uygulaması bulunduğunu anlattı. Davutoğlu, şöyle konuştu:
"OHAL'i, DGM'leri kim kaldırdı? Her türlü işkence değişik şekilde sürüyordu, işkenceye kim son verdi? Hapishaneye giden anneler çocuklarıyla Kürtçe konuşamıyordu. Bütün bu yasaklara kim son verdi. TRT'de, TRT Şeş, TRT Kürdi ile güzel Türkçemiz ve Kürtçemiz bizimdir diye kim haykırdı? Siyasi propaganda yasaklandı. Kim kaldırdı bu yasağı? Kürt'üyle ilgili her türlü yayın yasağına kim son verdi? Milli birlik kardeşlik, çözüm projesiyle Elhamdülillah bütün gençleri kardeş kıldık. Birileri bütün bu sürece son vermek istiyor. Dün Şırnak'ta 'Mela Ahmet' diye karşıladılar. Bahçeli bundan rahatsız olmuş eleştiriyor. Doğu'da Mela Ahmet, Batı'da Yörük Ahmet diyor, Erzurum'da Dadaş Ahmet'im, Sivas'ta Yiğido Ahme. Biz her bir vatandaşımızla biz aynıyız hep beraber Türkiye'yiz. Konya'da gördüğüm aşkı burada da görüyorum. Biz milletimize aşkla bağlıyız. Onlar dediklerinde Sünniler'i, Alevileri, Kürtleri, Türkleri sadece kast ederler. Biz Selahaddin'i Eyyübi'nin, Alparslan'ın ordusunda nasıl berabersek şimdide Ak Parti'de aynı şekilde beraberiz."
"EMPERYALİST ÇEVRELER HDP KAZANSIN DİYE KAMPANYA YÜRÜTÜYOR"
Başbakan Davutoğlu, bütün darbelere karşı olduğunu söyleyen HDP'nin İsrail'e yaramak için Kudüs'ün Yahudilerin mekanı olduğunu söylediğini belirterek, şunları söyledi:
"İsrail yanlısı uluslararası basına bakın, bir çok lobiye dayalı uluslararası basın ama HDP barajı geçsinde AK Parti'nin önü kesilsin diye yayın yapıyor. Ama şu anda uluslararası emperyalist çevreler HDP kazansın diye kampanya yürütüyor. Biz bunlara bir ders verir miyiz? Kürtler emperyalizme, sömürgeciliğine, haçlı seferlerine karşı ayağa kalkmış, Türkler omuz omuza beraber diyecek miyiz. Bizim Diyanet İşleri Başkanımız onunla Mescid-i Aksa'da hutbe okuyor. HDP Eş Başkanı ona saldırıyor. Kim adına ona saldırıyorsun? Bu milletin diyanetinden ne istersin. Eski marksistliklerini keşefttiler. Fransa Komünist Partisi desteğini ilan etti yakışır yakışıyor onlara. Ancak Batı'daki marjinal partiler destek verir. Hz. Nuh gemisine binenlere ırkını sormadı. Biz tevhit yolunun yolcuları Ak Parti'nin gemisine binerken kimseye ırkını mezhebini sormayız, insan olmasına bakarız. İnsan olan herkese aynı şekilde bakarız. Türkiye'de Türk ırkçılığı yapanlar 1940'lı yıllarda ezanı Türkçe okutmaya kalktılar. Şimdi de Demirtaş kalkıyor Allah Kürtçe bilmiyor mu diye soruyor. Bir bakıyorsunuz bütün darbecilere karşı olduğunu söyleyen HDP, Türkiye'de darbecileri destekleyenlerle aynı kefede. Türkiye'de bir çok kesimle öyle bir koalisyon oluşturmaya çalışıyorlar ki tek gayretleri Ak Parti'yi durdurmak."
"KAHROLSUN IRKÇILIK"
Başbakan Ahmet Davutoğlu, bir köşe yazarının 2011 seçimlerinde Ak Parti'ye oy verenlere 'bidon kafalı' dediğini belirterek, "Sizlere Ak Parti'ye oy verenlere 'bidon kafalılar' diyen bir edepsiz var ya. Göbeğini kaşıyan adamlar diye millete hakaret eden biri var ya. Şimdi demiş ki hepimizin oyları HDP'ye diyor. Milletle savaşan herkes şimdi HDP'ye oy istiyor. Kahrolsun ırkçılık, kahrolsun ırkçılık. İster Türk, Kürt, Arap ırkçılığı olsun her türlü ırkçılık Hz. Peygamber'in dediği gibi ayaklarımızın altındadır. Biz ilkeyle ayağa kalkmaya her türlü ırkçılığa karşı omuz omuza vermeye varmıyız? Baskıya, zulme karşı adalet demeye var mıyız? Buraya gelip baskı yapanlar, milli iradeye baskı yapmaya çalışanlar, Batmanlılar bu baskılara boyun eğer misiniz? Etmezsiniz biliriz. Siz yiğitsiniz hiç bir baskıya boğun eğmezsiniz. Fransa Komünist Partisi, millete göbeğini kaşıyan adamlar diyenler, paralelciler, vesayetçiler, Ermeni Diasporası da HDP'ye destek çağrısı yaptı. Güzel bir söz var ya, bana arkadaşını söyle sana kim olduğunu söyleyeyim. Arkadaşı Ermeni Diasporası olanlardan Kürt'e, Türk'e, Arap'a faydası olur mu? Paralel çeteden medet uman HDP'den millete yarar gelir mi? MHP, HDP, CHP, paralel, Kandil, DHKP-C, Ermeni lobisi, uluslararası lobi kuruluşlarının medya kuruluşları hepsi bir arada, hepsi Ak Parti'ye darbe vurmak istiyorlar? Çünkü AK Parti bu ülkeye barış getirdi. Özgürlük getirdi, Kürtçe'yi, Kürtlerin bütün dilini serbest bıraktı. Türkler ve Kürtleri kardeş kıldı. Ama dışarıdakiler bu kardeşliği bozmak istiyorlar. Pensilvanya'ya vuruyorsunuz Kandil dinliyor, DHKP-C dinliyor. Hepsi bir araya gelip hani üniversite sınavında 4 yanlış bir doğruyu götürür ya. 4 yanlış bir araya gelecek Ak Parti'yi götürecek. Biz Batman'da bir yanlış bir doğru bütün bu yanlışları götürecek diyoruz?"
"KARDEŞİ KARDEŞE KIRDIRMAYA ÇALIŞIYORLAR"
HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın, "Kürtler, Türkler hep beraber Ermenilere soykırım yaptı" dediğini anlatan Başbakan Ahmet Davutoğlu,. "Atalarımıza bu şekilde hakaret ediyor. Çünkü Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da birileri bir operasyon yapmaya, ülkemizde de kardeşi kardeşe kırdırmaya çalışıyor Suriye'deki gibi. Siz kardeş kavgasına izin verir misiniz? Bizde bütün Dünya huzurunda söylüyoruz. Alparslan'ın, Selahaddini Eyyübi'nin ordusunda, Çanakkale Savaşı'nda, Yemen cephesinde, Sarıkamış'ta omuz omuza olanların torunları olarak biz diyor ki kardeşliğimiz ebedidir. Seçim sonuçları ne olursa olsun 8 Haziran'da millet emaneti bize verdiğinde gündemimizin ilk maddesi yine çözüm süreci olacaktır ve çözüm sürecinden taviz vermeyeceğiz. Ama muhatabımız millettir. Biz 7 Haziran'da geçemezsek, ortalığı kan ötürür, 6-8 Ekim'den örnek verenlere uyarıyorum. Şişli'de kullandığın dili gelip burada da konuş. Gelip burada şiddet çağrısı yapmak iki yüzlülüktür. Her parti her yerde görüşünü beyan eder ama nihai karar milletindir" dedi.
"İŞTE ORDU İŞTE KOMUTAN" SLOGANLARI ATILDI
Başbakan Davutoğlu'nun konuşması sırasında meydanda toplananlar, "İşte ordu, işte komutan" sloganları attı. Davutoğlu, aydınların bir bildiri yayınladığını belirterek, şunları söyledi:
"Ama aydın önce objektif ve dürüst olmalı. Bildiride diyor ki, HDP'ye saldırılar kaygı verici. Bizde kınadık. Ama aydın olmak aynı bildiride Ak Parti'ye yapılan saldırıları da kınamaz mı? Neden HDP'ye yönelik saldırıları kınar, Ak Parti'ye dönük saldırıları kınamaz. HDP'ye oy vermezseniz diyen Kandil'i kınamaz. Milleti tehdit edenleri neden kınamazlar. Neden kınamazlar?. Davutoğlu, dün Hakkari Yüksekova'da açtıkları havalimanına Selahaddini Eyyübi adını verdiklerini belirterek, "Dedik ki, birileri ders alsın. Şimdi sorma vakti acaba 2 yıl önce bitmesi gereken Hakkari havaalanı niye bitemedi. Çünkü teröristler iki günde bir müteahhit firmaya saldırdı, işçileri tehdit ettiler. Hakkari Yüksekova havalimanını kim kullanacak? Bölgedeki Kürt vatandaşlarımız kullanacak. Buna niye karşı çıkarlar bilir misiniz, bölgeleri geri bırakmak ve istismar etmek. Bundan sonra uçaklarla yüzde yüz Türk yapımı olarak her şehir arasında uçacaklar. Onlar özgürlükleri konuşur ama özgürlükleri biz getiririz" dedi.
"KÜRTLERİN BARAJ SORUNU YOK"
Başbakan Davutoğlu, hükümetleri döneminde Batman'a yaptıkları yatırımları anlatarak, "Biz Batman'ı her şeyin merkezi yapacağız, onun için söz veriyoruz. İstanbul'da, Konya'da ne varsa Batman'da, Siirt'te de o olacak ne eksik ne de fazla. İki haftadır doğum yapan kardeşlerim artık devletten hediye alıyor. Doğum yapan her anneye hediye devletten veriliyor. Biz genç nüfusumuzun artması ama genç nüfusumuzun dağlarda değil üniversitelerde artmasını istiyoruz. Birileri istiyor ki, genç nüfus artsın, belediye hizmet götürmesin, gençler hayatlarından bıksın, dağa çıksın şiddete karışsın istiyor. Biz diyoruz ki, gençlerin yeri üniversitelerdir, kütüphanelerdir, spor salonlarıdır, gençlerin yeri olimpik yüzme havuzudur. Ey Batman gençliği yiğit Kürtleri, Zazaları hep beraber biz üniversiteye gideceğiz dağa değil diye haykırın ve hesap sorun. Dönüp Ak Parti'den hesap sorun ama HDP'ye niye bu gençleri dağlarda heba ediyorsunuz diye soramayan aydınlardan hesap sorun. İşte burada Batmanlılar seçime giderken, demokratik bir seçim yapılırken silaha, teröre yer var mı? Şimdi 7 Haziran'da bunu gür bir sesle haykıracak mıyız? HDP şimdi baraj peşinde, öyle bir hava da veriyorlar ki, Kürtlerin barajı aşması diye. Kürtlerin baraj sorunu yok. Baraj sorunu HDP'nin. Çünkü Kürtleri, Arapları, Türkleri temsil eden Ak Parti var. Sizlerin baraj sorunu yok. Ama HDP'nin baraj sorunu var. Korku barajı, terör barajı, dini değerler karşı baraj sorunu var. Onlar halkla buluşamayacaklar" dedi.

Davutoğlu: Kürtler'in Değil, Hdp'nin Baraj Sorunu VarDavutoğlu: Kürtler'in Değil, Hdp'nin Baraj Sorunu VarDavutoğlu: Kürtler'in Değil, Hdp'nin Baraj Sorunu Var

Yerel Seçim 2024


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler