YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Irak'taki Çatışmalar

 Irak'ta IŞİD'in saldırılarından kaçan Yezidiler, Batman'ın Beşiri ilçesine bağlı Kumgeçit köyündeki akrabalarına sığındı.

Irak'ta IŞİD'in saldırılarından kaçan Yezidiler, Batman'ın Beşiri ilçesine bağlı Kumgeçit köyündeki akrabalarına sığındı. Duhok kentine bağlı Şahariye ve Xnike kasabalarından kaçan Yezidilere Kumgeçit köyündeki akrabaları kucak açtı. Yezidileri evinde barındıran İhsan Baş, gazetecilere yaptığı açıklamada, şu ana kadar 30-40 ailenin geldiğini söyledi. Irak'taki saldırılar nedeniyle yüzlerce insanın Sincar dağlarına kaçtığını belirten Baş, "Sincar dağlarında yüzlerce kişi aç susuz mahsur kalmış durumda. Şu ana kadar kimse bu olaylar için sesini çıkarmıyor ve o insanlar orada ölüyor" dedi. Baş, şöyle konuştu: "Şu anda buraya kaçan Yezidiler saldırının daha başlamadığı yerleşim yerlerinden gelenlerdir. Olayların olduğu kentlerde yaşayan Yezidiler pasaportları evde kaldığı için Türkiye'ye gelemiyor." Irak'tan gelen yezidi Horiyet, IŞİD'in saldırısı olabileceği korkusuyla kaçtıklarını aktararak, kızlarını kurtarmak için Türkiye'ye geldiğini dile getirdi.

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler