YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

İrfan Koleji Öğrencileri, Cambridge Üniversitesi'nin Dil Sınavında Ter Döktü

Cambridge Üniversitesi'nin her yıl dünya çapında yaptığı ve yaklaşık 2 milyon öğrencinin katıldığı Cambridge Üniversitesi...

İrfan Koleji Öğrencileri, Cambridge Üniversitesi'nin Dil Sınavında Ter Döktü

Cambridge Üniversitesi'nin her yıl dünya çapında yaptığı ve yaklaşık 2 milyon öğrencinin katıldığı Cambridge Üniversitesi Dil Yeterlilik Sınavları (ESOL EXAMS) bu yıl Batman'da gerçekleştirildi. Sınava, Batman Özel İrfan Koleji ile Siirt Özel Celal Değer Koleji öğrencileri katıldı.

ESOL'un okullarında ilk defa yapıldığını ve sınav merkezi olarak seçilmesinin önemine işaret eden Okul Müdürü Ahmet Özel, "Uzun ve tiziz araştırmaların sonucunda hazırlanan bu sınavlarda adayların İngilizce seviyelerini ölçmede en nesnel, sağlıklı ve güvenilir bir araç olduğu tüm dünyada kabul edilmesi hedefleniyor. Öğrencilerimizin ESOL'da gösterdiği başarı bir anlamda yabancı dil eğitiminde kendilerinin dünya standartlarının neresinde olduğunu görmesi açısından sağlıklı bir kriterdir. Bu vesile ile öğrencilerimizin sınava hazırlanmasında emeği geçen İngilizce öğretmenlerimiz Vefa Öç, Hüseyin Küyük, Mikail Boyraz ve Zümre Başkanı Bilal Büyükarslan'a teşekkür ederim." dedi.

Okul İngilizce Zümre Başkanı Bilal Büyükarslan, “Okulumuz da düzenlenen toplam 150 öğrencinin girdiği sınavlarda öğrencilerimizin becerileri ölçülmüştür. İnşallah hedefimiz önümüzdeki yıl bu rakamı daha da arttırmak ve daha fazla öğrencinin gerçek anlamda İngilizce seviyelerini ölçmektir. Gelecek eğitim-öğretim yılında okulumuza İngilizce Dil laboratuvarı ve hepsi İngilizce olmak üzere bir kütüphanemiz faaliyete geçince öğrencilerimizin ilgi ve alakaları da bu nispette artacaktır. Dünyada her yıl 135 ülkeden yaklaşık 2 milyon öğrencinin girdiği sınavlarda başarılı olan öğrencilerimizi okul idaremiz de ödüllendirecek.” şeklinde konuştu.

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler