YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Kedi besler gibi kaplan besliyor

Batman-Silvan yolu üzerinde bulunan Kaçmazlar Petrol İstasyonu'nda kaplan ortaya çıktı.

Kedi besler gibi kaplan besliyor

Geçtiğimiz günlerde Diyarbakır'ın Çınar ilçesinde öldürülen leoparın ardından, Batman-Silvan yolu üzerinde bulunan Kaçmazlar Petrol İstasyonu'nda kaplan ortaya çıktı.

Mini hayvanat bahçesine dönüşen istasyonda, kaplanın yanı sıra kurt, tavus kuşları, güvercin, tavuk, köpek ve çok sayıda evcil hayvan bulunuyor.Batman-Silvan yolu üzerinde bulunan akaryakıt istasyonunda mini bir hayvanat bahçesi oluşturan iş adamı Uğur Kaçmaz, Batman'a geldiğinde zamanının büyük bölümünü hayvanat bahçesinde geçiriyor.

Akaryakıt istasyonunda personelin dışında kaplanla ilgilenmek üzere 2 bakıcı görev yapıyor. Hayvanların gıda ihtiyacı Kaçmaz tarafından karşılanırken, benzin istasyonun içindeki bahçede bulunan ve Salvador ismi verilen kaplana Batmanlılar yoğun ilgi gösteriyor.

Her gün 10 kilogram et ve ciğer tüketen kaplan için dört tarafı kapalı özel bir kafes yaptırılırken, Batman'da hayvanat bahçesi olmadığını belirten akaryakıt işletme müdürü Muhammed Çelebi, verdikleri hizmetle az da olsa bu eksikliği giderdiklerini söyledi.

"HİÇ BİR ÜCRET VERMEDEN KAPLANI GÖRME ŞANSINI YAŞIYORUZ"

Okul çıkışı benzin istasyonuna gelen öğrenci ve çocuklar, Salvador isimli kaplana yoğun ilgi gösteriyor. Kaplanı canlı görerek kendilerini hayvanat bahçesinde hissettiklerini ifade eden öğrenciler, "Yakın illerde hayvanat bahçesi yok. Bu benzin istasyonu sahibi istasyonda mini bir hayvanat bahçesi yapmış. Buradaki hayvanların arasında en ilginç ve en çok görmek istediğimiz hayvan kaplandır. Buraya gelip stres atıyoruz. Çok güzel bir hizmet sunmuşlar herhangi bir ücret vermeden hayvanat bahçesine gelmiş oluyoruz" dedi.

"GÜNDE 150 KİŞİ KAPLANI İZLİYOR"

Birçok ailenin hafta sonları çocuklarını getirip hayvanları izleyip yem verdiğini belirten benzin istasyonu işletme müdürü Muhammed Çelebi, belediye veya ilgili kurumların yer tahsis etmesi durumunda daha zengin bir hayvanat bahçesi hizmeti sunabileceklerini söyledi.

Batman ve civarında hayvanat bahçesinin bulunmadığını, öğretmenlerin öğrencileri alıp istasyona getirdiklerini ifade eden Çelebi, televizyonlarda gördükleri kaplanları burada canlı canlı görme şansının bulunduğunu söyledi. Çelebi, "Salvador ismini verdiğimiz kaplan çok küçükken aldık. 2009 yılında Batman’a getirip beslemeye başladık. Özel kafes ve yuvasını da izolasyonla yaptırdık. Hayvanat bahçesi olmadığı için günde en az 100-150 çocuk ve öğrenci buraya gelip kaplanı canlı canlı izleme şansını yakalıyor. Hiç bir ücret almıyoruz. Tamamen şahsımıza ait yer olduğu için ticaret amaçlı değildir" dedi.

Yerel Seçim 2024


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler