YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Mazlum-Der: Kur'an öğretiminde 12 yaş sınırı kaldırılsın

Mazlum-Der Batman Şubesi, düzenlediği eylemle Kur'an öğretiminde 12 yaş sınırının kaldırılmasını istedi.Mazlum-Der tarafından Türkiye çapında...

Mazlum-Der: Kur'an öğretiminde 12 yaş sınırı kaldırılsın

Mazlum-Der Batman Şubesi, düzenlediği eylemle Kur'an öğretiminde 12 yaş sınırının kaldırılmasını istedi.
Mazlum-Der tarafından Türkiye çapında aynı anda düzenlenen eylemlerin Batman ayağı Gülistan Caddesi İnsan Hakları Anıtı önünde yapıldı. Kur'an öğretiminde yaş sınırının kaldırılmasıyla ilgili düzenlenen eylemde, ellerinde "Haydi Çocuklar Kur'an'a, İlk Dersimiz Kur'an" yazılı dövizler taşıyan çocuklar dikkat çekti.
Mazlum-Der Batman Şube Başkanı Murat Çiçek, 28 Şubat kararlarından biri olan Kuran eğitiminde 12 yaş sınırlaması ve esasında 8 yıllık kesintisiz eğitimin devamı olan yasanın hala mevzuat olarak devam ettiğine vurgu yaptı.
Çiçek, “Mevzuat olarak şu an sizler evinizde çocuklarınıza Kuran eğitimi veremezsiniz. Kuran eğitimi tamamen devlet tekeli altındadır. Bizler de Mazlum-Der olarak hükümet nezdinde birçok kez girişimde bulunduk ve bu konuda sözler aldık. Ancak aradan geçe süre zarfında bu sorun çözüme kavuşturulamadı, yasal mevzuat olarak hala devam ediyor. Bu gün ‘Haydi çocuklar Kuran’a ve Kuran önündeki engeller kaldırılsın’ kampanyamıza başladık. İnşallah 28 Şubat süreciyle ilgili etkinliklerimiz devam edecek.” dedi.
Yaşanan son süreçle ilgili de kısa bir değerlendirme yapan Çiçek, şiddetin her türlüsüne karşı olduklarını belirterek, şiddetin bir hak arama yöntemi olmadığını söyledi. Çiçek bölücü terör örgütüne şiddet eylemlerinden vazgeçmesi çağrısında bulundu.
Her zaman sorunun demokratik yöntemlerle çözümünden yana olduklarını ileri süren Çiçek, ayrıca Eylül ayında büyük kapsamlı bir barış yürüyüşü gerçekleştireceklerini ifade etti.
Açıklamanın sonunda vatandaşlara Kuran elifbası dağıtıldı.

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler