YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

"Somali'deki dram tüm insanlığı ilgilendiriyor"

AK Parti Batman Milletvekili Ziver Özdemir, Somali'de yaşanan dramda tüm insanlığın sorumluluğu bulunduğunu söyledi.Milletvekili Ziver...

"Somali'deki dram tüm insanlığı ilgilendiriyor"

AK Parti Batman Milletvekili Ziver Özdemir, Somali'de yaşanan dramda tüm insanlığın sorumluluğu bulunduğunu söyledi.
Milletvekili Ziver Özdemir, Kenya–Somali sınırındaki Dadaab mülteci kampından sonra önceki gün de Ifo kampında Somalili mültecilerle bir araya geldi.
Afrika’daki dramı yerinde görmek ve incelemelerde bulunmak üzere Somali’ye giden Özdemir, Afrika’da yaşananların sözlerle anlatılmasının mümkün olmadığını belirterek, ölüm yolculuğuna çıkıp da hayatta kalabilenlerin tüm insanlığın yardımına ihtiyacı olduğunu söyledi.
Açlık ve ölümün kol gezdiği bölgede yaşananların vahametini anlatmak için sözlerin yetersiz kaldığını anlatan Özdemir, açlık ve kuraklık yüzünden Somali’de binlerce kişinin de ölüm yolculuğunda hayatını kaybettiğini anlattı.
Kamplarda konuştuğu insanların tamamının yüzlerce kilometrelik yolu günlerce yürüyerek aştığını anlatan Özdemir, kamplara ulaşan her ailede yolda kaybedilmiş bir aile ferdinin bulunduğunu söyledi.
Binlerce çocuğun yetim kaldığı Somali’de insanların kamplarda günde bir kap yemekle hayata tutunmaya çalıştıklarını aktaran Özdemir, buradaki dramın son bulması ve bu insanları açlığın pençesinden kurtarmak için Ramazan ayından sonra da konunun sürekli gündemde tutulması gerektiğini sözlerine ekledi.

Yerel Seçim 2024


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler