YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Bakan Ağbal, Memleketi Bayburt'ta Ekmek Fiyatını Yüksek Buldu (2)

BAKAN SÜLEYMAN SOYLU BAYBURT’TA Tunceli'den helikopterle Bayburt’a gelen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Jandarma Genel Komutanı Orgenaral Yaşar Güler, Maliye Bakanı

Bakan Ağbal, Memleketi Bayburt'ta Ekmek Fiyatını Yüksek Buldu (2)

BAKAN SÜLEYMAN SOYLU BAYBURT’TA
Tunceli'den helikopterle Bayburt’a gelen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Jandarma Genel Komutanı Orgenaral Yaşar Güler, Maliye Bakanı Naci Ağbal ile birlikte Bayburt Valiliği’ni ziyaret etti.
Valilik ziyareti öncesi açıklamalarda bulunan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "1 Mart 2017 tarihinde Tunceli’ye yine gitmiştik. Bir takım tedbirlerin ve güvenlikle ilgili attığımız adımların ne noktada olduğunu ve nasıl bir yol aldığını görmekti muradımız. Memnuniyetle ifade etmek isterim ki, 1 Mart tarihinde attığımız adımların yüzde 90’ının, 95’inin ya başlamış olduğunu, ya önemli bir bölümünün bittiğini ya da tamamlandığını gördük" dedi. Öğretmen Necmettin Yılmaz'ın Tunceli’de katledildiğini hatırlatan Bakan Soylu şöyle konuştu:
"Hükümetimize çok teşekkür ediyorum, Maliye Bakanımıza çok teşekkür ediyorum. Gerek Jandarma Genel Komutanlığımız, gerekse Emniyet Genel Müdürlüğümüzdeki tüm arkadaşlarımızın aldığımız tedbirleri özellikle yerine getirmek için büyük bir gayret ortaya koydukları açık bir şekilde görülüyor. Tunceli - Pülümür arası yaklaşık 65 kilometrelik yoldur ve geçmiş yıllarda terör örgütünün o yola yönelik dönem dönem tehdidi söz konusuydu. Olay sayısında ciddi azalma olmasına rağmen maalesef bu yıl da Gümüşhane'ye, memleketine gelmek isteyen bir evladımızı, bir öğretmenimizi orada şehit ettiler, alçakça katlettiler. Aslında orada aldığımız, başlattığımız bir takım tedbirler vardı. Henüz tamamlanmamakla birlikte daha ne tür tedbirler alabileceğimizi değerlendirdik, hem de yol güzergahını tekrar görme fırsatımız oldu. Jandarma Genel Komutanımız ve Emniyet Genel Müdür Yardımcımızla ve bölge komutanlarımızla yerinde değerlendirebilme fırsatına sahip olduk. "
Maliye Bakanı Naci Ağbal'ı da tebrik ederek konuşmasını sürdüren Bakan Soylu, "Bakanımızın bu önemli dönemde attığı adımlar, memleketimizin hazinesini, maliyesini derleyip toparlamakta ortaya koyduğu irade, aynı zamanda yoksunluğa düşürmek istedikleri bir milleti ve ülkenin kaynaklarının ne kadar zengin, ne kadar da iradeli kullanılabileceğini gösteren örnek bir yaklaşımı ortaya koyuyor. Bize rehberlik ediyor çoğu zaman. Kendisine minnettarız ve müteşekkiriz. Bayburt'ta bulunmaktan büyük bir onur duyuyorum. Bayburt'un da Bayburtluların da emrine amade olduğumuzu söylemek istiyorum" dedi.
"TÜRKİYE SON DERECE ÖNEMLİ BİR DÖNEMDEN GEÇİYOR"
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun ziyaretinden ötürü onur duyduğunu ifade eden Maliye Bakanı Naci Ağbal da şöyle konuştu:
"Sayın Bakanımızın, Jandarma Genel Komutanımızın, İçişleri Bakanlığımızın bir bütün olarak, bütün güvenlik güçlerimizin terörle mücadele konusunda gecesini gündüzüne katarak bu memleketin birliği, beraberliği, bütünlüğü için ne kadar gayret gösterdiğini en iyi bilenlerden biriyim. Bu nedenle de kendilerine özel olarak teşekkür ediyorum, Rabbim yardımcıları olsun, güç, kuvvet versin, her türlü kötülükten ve beladan da saklasın. Türkiye son derece önemli bir dönemden geçiyor. Bu dönemde gerek iç, gerek dış güvenlik noktasında Türkiye bölgesinde bir huzur ve istikrar ülkesi olarak çok önemli görev, rol ve sorumluluklara sahip. Hükümet olarak güvenlik noktasında en küçük bir taviz vermeksizin güvenlik kuvvetlerimiz sayesinde büyük bir mücadeleyi canla, başla hep beraber yürütüyoruz.
ORGENERAL GÜLER: TERÖRLE ÇOK YOĞUN MÜCADELEMİZ VAR
Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Güler de terörle çok yoğun mücadelede sürdürdüklerini belirterek, "Ülkemiz bir geçiş döneminde. Terörle çok yoğun mücadelemiz var. Allah’a şükür kendi memleketimizde terörün 't' harfini tanımıyoruz ama mücadele etmemiz gereken bir terör örgütü, hatta örgütleri var. Bunların hepsiyle çok zorlu bir mücadele içerisindeyiz" diye konuştu.
Açıklamaların ardından basına kapalı olarak Bayburt Valisi Ali Hamza Pehlivan'ı ziyaret eden Bakan Soylu, Ağbal ve Orgeneral Güler, daha sonra da esnaf ziyaretlerinde bulundu, vatandaşlarla sohbet etti.

Bakan Ağbal, Memleketi Bayburt'ta Ekmek Fiyatını Yüksek Buldu (2)Bakan Ağbal, Memleketi Bayburt'ta Ekmek Fiyatını Yüksek Buldu (2)

Yerel Seçim 2024


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler