YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Başkan Polat'tan Turizm Haftası Mesajı

Bayburt Belediye Başkanı Hacı Ali Polat, 15-22 Nisan tarihlerini kapsayan “Turizm Haftası” dolayısıyla yazılı bir...

Bayburt Belediye Başkanı Hacı Ali Polat, 15-22 Nisan tarihlerini kapsayan “Turizm Haftası” dolayısıyla yazılı bir mesaj yayımladı.

Binlerce yıllık tarihi, kültürel zenginlikleri ve doğal güzellikleriyle Bayburt’un önemli bir turizm potansiyeline sahip olduğuna değinen Başkan Polat, yaptığı yazılı açıklamada şunları kaydetti:

“Tüm dünyada olduğu gibi, dinamik bir yapıya sahip olan, hızla büyüyen ve diğer sektörlerin de gelişmesine yardımcı olan turizm sektörünün, ilimizde de gereken ilgiyi görüp güçlü bir yapıya kavuşması beklenen bir süreçtir. Turizm; artık deniz, kum ve güneşten ibaret değil. Bayburt’un doğal çevresi ve kültürel miras alanındaki dikkate değer zenginliğini düşündüğümüzde, birçok şehirden daha avantajlıyız. Tarih, doğa ve kültür merkezlerini bünyesinde barındıran Bayburt’ta, üstelik çoğu yer yürüme mesafesinde.

İlimizin kültürel ve turistik değerlerinin tanıtılması noktasında, belediye olarak toplumda turizm bilincini geliştirmek, iç turizmi canlandırmak ve halkın turizm hareketlerine katılımını sağlamak amacıyla kültürel mirasımıza sahip çıkıyoruz. Aynı zamanda, Bayburt’un turizm katsayısını yükseltecek ve tanıtımına katkı sağlayacak her projenin de en büyük destekçisiyiz. Yeşil yolculuk ve yayla turizmini geliştirmek amacıyla hazırlanan DOKAP Turizm Master Planı içerisinde ilimizde yer almaktadır. Bu plan doğrultusunda Bayburt’un kültürel ve doğal değerlerinin dokümanının çıkarılması, turizm çeşitliğinin değerlendirilmesi, tanıtımının sağlanmasına yönelik yönetim planlarının ve uygulama koşullarının belirlenmesi hedeflemektedir. Kültür mirasımızın korunarak gelecek kuşaklara aktarılması, eksiklerimizin giderilmesi, turizm etkinliklerinin çoğaltılması, turizm alanındaki hedeflerimize daha kısa sürede ulaşılmamıza yardımcı olacaktır. Bu düşüncelerle, turizm haftasında vatandaşlarımızı imkânları ölçüsünde turizm etkinliklerine katılmaya davet ediyor, başta turizm sektöründe hizmet verenler olmak üzere tüm hemşerilerimin Turizm Haftası’nı kutluyorum.”

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler