YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Bayburt'ta Arıcılık Desteklemeleri

Bayburt Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Abdulkadir Karabulut, 2014 yılı arı kovanı destekleme müracaatlarının başladığını bildirdi.

Bayburt'ta Arıcılık Desteklemeleri

Bayburt Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Abdulkadir Karabulut, 2014 yılı arı kovanı destekleme müracaatlarının başladığını bildirdi. Karabulut, makamında gazetecilere yaptığı açıklamada, Bakanlar Kurulu'nun hayvancılık desteklemeleri kapsamında, 2014 yılı arı kovanı destekleme müracaatlarının başladığını ve 25 Temmuz’da sona ereceğini söyledi. Arıcılık desteklemelerinden faydalanmak isteyen birlik üyesi arıcıların işlemlerini yaptırmaları gerektiğini ifade eden Karabulut, şunları kaydetti: "Arıcılık Kayıt Sistemine kayıtlı, en az 30, en fazla bin arılı kovana sahip yetiştirici birlik üyesine, bu yıl kovan başına 10 lira destekleme ödemesi yapılacak. Üyelerimizin bu desteklemelerden faydalanabilmesi için bulunduğu il veya ilçenin Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüklerine müracaatları gerekmektedir. Geçen yıl Bayburt Arıcılar Birliği Üyesi ve diğer illere bağlı birliklere kayıtlı olan arı yetiştiriciliği yapan 245 üreticiye il genelinde toplam 235 bin 688 lira destekleme ödemesi yapıldı. Ayrıca 2 yetiştiricimize ilave olarak bin 570 lira organik arıcılık desteği ödendi."

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler