YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Bayburt'ta Emniyet Müdürü Cinayetinin Ilk Duruşması Yapıldı

Fatih TURAN / BAYBURT, Bayburt Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen ilk duruşmada kasten adam öldürme suçundan ağırlaştırılmış ömürboyu hapis cezası istemiyle yargılanan tutuklu sanık Bayram

Bayburt'ta Emniyet Müdürü Cinayetinin Ilk Duruşması Yapıldı

Fatih TURAN / BAYBURT, Bayburt Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen ilk duruşmada kasten adam öldürme suçundan ağırlaştırılmış ömürboyu hapis cezası istemiyle yargılanan tutuklu sanık Bayram Çakır hazır bulundu. Adliye binası önünde geniş güvenlik önlemi alan polis, tarafların ailelerinden de 5’er kişinin duruşmaya katılmasına izin verdi.
Bayburt Üniversitesi öğrencisi Bayram Çakır suçlamaları reddetti ve beratını istedi. Bıçaklanarak öldürülen 3’üncü Sınıf Emniyet Müdürü Lütfü Evci'yi Apart Otel’de komşusu olarak şahsen tanıdığını iddia eden Çakır şöyle dedi:
"Bu cinayetle kesinlikle bir alakam yok. Kesinlikle ben yapmadım. Polis olduğunu dahi sonradan öğrendim. Olaydan 4 gün önce kendisine tatlı ikram etmiştim. Adını bile bilmiyordum. Olayı da daha sonra telefonla aradığım aparttaki görevliden, 'Müdür kendini kesmiş' diye duydum. Olay günü de arkadaşlarla Kurtlar Vadisi dizisini izledik. Sabah sınavım olduğu için de yatıp uyudum. Olayı Cuma günü intihar olarak duydum. İntihar olarak biliyordum"
HAVLU NEDEN ÜÇÜNCÜ GÜN BULUNDU
Kaldığı odada bulunan ve üzerinde maktulün kan izinin yer aldığı yıkanmış havlunun da kendisine ait olmadığını kaydeden Bayram Çakır kendisini şöyle savundu:
"Odamdaki yıkanmış havluda kan lekesi varmış. O kanla benim hiçbir alakam yok. O gün kesinlikle havlu yıkamadım. Olaydan sonra polisler odalarda arama yapmış. Bu havlu aramanın ilk ya da ikinci günü değil de neden üçüncü gün bulunuyor? Sonradan konulmuş olabilir. DNA’nın nasıl bulaştığını bilmiyorum."
Duruşmada daha sonra da tanıkların dinlenmesine başlandı.
SANIĞIN YAKINLARI ADLİYE ÖNÜNDE PANKART AÇTI
Bu arada sanık Bayram Çakır'ın yakınları Adliye binası önünde duruşmanın bitmesini bekledi. 'Bayram Çakır suçsuzdur' ve 'Gerçek katili bul ey Bayburt' pankartı taşıyan yaklaşık 30 kişi destek amaçlı olarak Bayburt'a geldiklerini söyledi. Bayram Çakır'ın dayısı Zeki Sağlam, "20 yaşında bir çocuğun yapacağı iş değil bu. Organize olarak planlanmış, 5- 6 kişi tarafından yapılan bir cinayeti Bayram'a mal edenler utansın. Er geç adalet yerini bulacak. Kimsenin yaptığı yanına kar kalmayacak" dedi.
Abla Şadiye Çakır da, "Bayram'ı 72 saat odada tutup, 'suçu üstüne al. 6 sene aftan yararlanırsın' diyen emniyet yetkililerinden açıklama bekliyoruz. Ailesine de başsağlığı diliyorum. Hangi meslektaşı ölenin cenazesine gitti? Dördüncü aramada havlu buluyorsunuz. Bunun açıklamasını bekliyoruz. 'Aşk cinayeti' dediniz, nerede aşk?" ifadesini kullandı.
OLAYIN GEÇMİŞİ
Olay 14 Kasım 2014 günü meydana geldi. Bayburt Polis Meslek Yüksek Okulu'nda görevli 3’üncü Sınıf Emniyet Müdürü Lütfü Evci, Zahit Mahallesi Ayyıldız Caddesi'ndeki bir Apart Otelin odasında 20’den fazla bıçak darbesiyle öldürülmüş halde bulundu. Yürütülen soruşturmada Bayburt Üniversitesi öğrencisi Bayram Çakır cinayet suçlamasıyla tutuklandı.

Bayburt'ta Emniyet Müdürü Cinayetinin Ilk Duruşması YapıldıBayburt'ta Emniyet Müdürü Cinayetinin Ilk Duruşması YapıldıBayburt'ta Emniyet Müdürü Cinayetinin Ilk Duruşması Yapıldı

Yerel Seçim 2024


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler