YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Bayburt'taki Içme Suyu Şebeke Hattı Yenilenecek

Bayburt Belediye Başkanı Mete Memiş, "Eylül ayı itibariyle kentin içme suyu şehir içi şebeke hattını yenileme çalışmalarına başlayacağız" dedi.

Bayburt Belediye Başkanı Mete Memiş, "Eylül ayı itibariyle kentin içme suyu şehir içi şebeke hattını yenileme çalışmalarına başlayacağız" dedi. Memiş, yaptığı açıklamada, kentin yaklaşık 40 yıllık kanalizasyon ve içme suyu şebeke hattı sorunuyla yüz yüze olduğunu belirterek, bu sorunun tarihe karışması ve daha yaşanabilir bir Bayburt için 100 bin nüfusa göre kanalizasyon yenileme çalışmalarının başladığını anlattı. Önümüzdeki eylül ayı itibariyle de içme suyu şebeke hattı yenileme çalışmalarının başlayacağını söyleyen Memiş, "Şehrimizde devam eden kanalizasyon çalışmaları nedeniyle ulaşımda oluşan aksaklık ve su kesintilerinden dolayı anlayış gösteren vatandaşlarımıza teşekkür etmek istiyorum" dedi. Memiş, çalışmaların sürdüğüne işaret ederek, şunları kaydetti: "Şuanda asfalt çalışmalarına başlamış olsak ikinci kez bu asfaltı kazmamız icap edecek. Eylül ayı itibariyle kentin içme suyu şehir içi şebeke hattını yenileme çalışmalarına başlayacağız. Su kanalı açılıp borular döşendikten sonra ana arterlerde hemen asfaltlama çalışmaları başlayacak. Mahalle aralarımızdaki sokaklara da parke yapmayı düşünüyoruz. Mevcut döşenen parkelerimizin bir kısmı deforme olmuş. Bu problemi ortadan kaldırmak üzere laboratuvar testine varıncaya kadar araştırma yaptık. Kalıcı ve uzun yıllar dayanıklı parkelerimizle sokaklarımızı döşeyeceğiz" Memiş, içme suyu şebeke hattının yenileme çalışmalarının 2015 yılı sonunda biteceğini ifade ederek, "Bu konuda kanalizasyon kadar sıkıntı çekmeyeceğiz. Su kesintileri bu kadar uzun süreli olmayacak, en azından açılan yer hemen kapanacak arkasından kalıcı yol çalışması yapılacak" diye konuştu.

Yerel Seçim 2024


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler