YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Şehit Osman Tepesi'nin Çehresi Değişiyor

 Bayburt Belediyesi tarafından kentteki Şehit Osman Tepesi'nin çehresini değiştirmek amacıyla başlatılan çalışmaların sürdüğü bildirildi.

Bayburt Belediyesi tarafından kentteki Şehit Osman Tepesi'nin çehresini değiştirmek amacıyla başlatılan çalışmaların sürdüğü bildirildi. Bayburt Belediye Başkanı Hacı Ali Polat, yaptığı açıklamada, kentin en önemli turizm ve kültür mekanlarından olan Şehit Osman Tepesi’nde, Bayburt Belediyesince sürdürülen çalışmalarda kapsamında asfaltlama, çim parke, geniş kapsamlı ağaçlandırma, peyzaj ve ışıklandırma çalışmaları yapıldığını anlattı. Bu çalışmaların devam ettiğine işaret eden Polat, "Bu bölgede daha önce Hükmü Bey zamanında Kır Kahvesi adıyla bir proje uygulanmış. Zaman geçtikçe bu proje demode oldu. Biz de bu senenin başından beri bir yeni bir projeyi uyguluyoruz. Daha önceki verdiğim bütün beyanatlarda bu bölgenin Bayburt’u kuş bakışı olarak gören bir yer olduğunu söylemiştim. Burası adeta seyir tepesi konumunda. Şehitlerimiz olduğundan dolayı yine burası şehitler tepesi" dedi. Polat, söz konusu tepedeki kır kahvesinin daha işlevsel hale gelmesi adına bina dışındaki bütün imalatları, işlevlerini yitirdiği için söküp yerine yeni geliştirdikleri projeyi uygulamaya koyduklarını anlatarak, şöyle devam etti: "Geçen yıl kendi şantiyemizde üretmeye başladığımız sulu döküm malzemelerini bu alanda kullanıyoruz, otomatik parke makinemizin mamullerinden kullanıyoruz. Kamelyaların bir kısmını Bahçelievler Belediyesi’nden almıştık ve onları kullanacağız. Bayburt’ta ilk defa uygulayacağımız dökme kamelyaları da bu alana yerleştireceğiz. Mevcut binanın üzerine de bir kat atıyoruz. Özellikle bu işletmeyi işleten vatandaşımızın kış mevsiminde iç mekanı olmadığı için burayı işletememe diye bir şikayeti vardı. İç mekan oluşması bakımından binanın üzerine yaklaşık 100 metrekarelik ilave bir mekan oluşturuyoruz. Kamelyalarımız, yürüme alanlarımız yeni, burada her tarafı tamamen yeniliyoruz" Polat, tepeye ağaçlandırma yapılması ve dikilen ağaçların kurumaması için yaklaşık 400 metre uzunluğunda 2 metre yüksekliğinde istinat duvarı yapmak için 2 bin kamyona yakın toprak taşıdıklarını belirterek, "Buradaki projemiz hayata geçtiğinde görenler takdir edecek" ifadelerini kullandı. Kentteki çalışmaları çerçevesinde Şehit Osman Tepesi girişine kapı yaptırdıklarını da söyleyen Polat, "Biraz da türbeleri andırsın diye farklı şekilde kapı tasarladık. Bayburt’umuza hayırlı olsun. Bayburt’umuza kalan zamanımızda da hizmet etmeye devam edeceğiz" şeklinde konuştu.

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler