YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Bilecik'te "Gönül Elçileri" Projesi Değerlendirme Toplantısı

Bilecik'te, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın himayesinde başlatılan "Gönül Elçileri" Projesi kapsamında yürütülen çalışmalara ilişkin değerlendirme toplantısı yapıldı.

Bilecik'te, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın himayesinde başlatılan "Gönül Elçileri" Projesi kapsamında yürütülen çalışmalara ilişkin değerlendirme toplantısı yapıldı.

Bilecik Vali Yardımcısı Ekrem Ballı, Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi Salonu'nda düzenlenen programda yaptığı konuşmada, "Gönül Elçileri" projesi kapsamında 5-6 ayrı projenin yürütüleceğini hatırlatarak, "Koruyucu Aile projesi bunlardan bir tanesiydi. Hepimizin dezavantajlı kesimlere yapabileceğimiz mutlaka bir şeyler var. Yapacağımız hiçbir şey yoksa bile en azından sevgimizi, ilgimizi verme imkanımız var. Bunlar bile ihtiyacı olan insanlara çok büyük destek sağlıyor" diye konuştu.

Bilecik Valisi Halil İbrahim Akpınar'ın eşi Dr. Nihal Akpınar ise Bilecik ve Türkiye için çok faydalı bir projeye destek veren tüm katılımcılara teşekkür etti.

İl Sosyal Etüt ve Proje Müdürü Gönül Günaydın Çabukoğlu da ocak ayı itibariyle il merkezi ve ilçelerde çeşitli hedef gruplarına yönelik tanıtım toplantıları düzenlediklerini ve toplantılar sayesinde bin 400 kişiye ulaşıldığını bildirdi.

İl genelinde 701 kişinin "Gönül Elçisi" olduğunu ve "Koruyucu Aile" projesi kapsamında il genelinde 11 başvuru yapıldığını anlatan Çabukoğlu, ildeki çalışmaların devam ettiğini belirtti.

Konuşmanın sonrasında, Dr. Akpınar, "Gönül Elçisi" olmak isteyen katılımcılara yaka rozetlerini taktı.

Rozet takma töreninin ardından Rehberlik ve Araştırma Merkezi'nde görevli Psikolojik Danışman Naciye Özkara "Gönüllülük nedir-", "Neden gönüllü olmalıyız-", "Gönül elçilerinin üstlenebilecekleri rol örnekleri" konularına ilişkin bir sunum gerçekleştirdi.

CHP Bilecik Kadın Kolları Başkanı Nejla Eker, Sevgi Evleri'nde barınan kimsesiz çocuklar için yazdığı şiiri okudu.

AK Parti Bilecik Kadın Kolları Başkanı Gülcan Namal da toplum olarak el ele, gönül gönüle vererek yapılan yardımların çok daha büyük etkiler yapacağını ifade ederek, projenin arkasında olduklarını vurguladı.

Bozüyük Özürlü ve Engeliler Dayanışma Derneği Başkan Yardımcısı İsmail Çelik ise "Gönül Elçisi" olmaktan duyduğu mutluluğu dile getirdi.

Muhabir: Mesut Tankulu

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler