YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Pazaryeri'nden Kısa Kısa

BİLECİK (AA) - Bilecik'in Pazaryeri ilçesinde, Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu (YURTKUR) öğrencilerine "Kariyer ve Farkındalık" konulu seminer verildi.

Bilecik'in Pazaryeri ilçesinde, Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu öğrencilerine "Kariyer ve Farkındalık" konulu seminer verildi. YURTKUR Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen programda, Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Pazaryeri Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Faruk Akın, Fen ve Edebiyat Fakültesi öğretim üyesi Sabanur Yılmaz, Pazaryeri Meslek Yüksekokulu öğretim üyeleri İrem Yazıcı ve Serkan Sökmen tarafından 137 öğrenciye farkındalık ve kariyer konularına ilişkin seminer gerçekleştirildi. YURTKUR Müdürü Halit Sönmez ve öğretim üyelerinin de katıldığı seminerde konuşan Yrd. Doç. Dr. Faruk Akın, "Kariyer, mesleğinizi yaparken kendinize koyduğunuz hedefler doğrultusunda iş deneyimi kazanırken, gerekli eğitimleri alıp, mesleki ve bireysel açıdan kendimizi geliştirme ve gerçekleştirme sürecimizdir. Yapacağınız işte, kendinizi mesleki açıdan geliştireceğinizi düşündüğünüz anları va konuları tespit edip, kendinize bir hedef belirlemelisiniz. Gerekirse konusunda uzman kişilerden destek almalısınız. Kariyer, sonu olmayan bir yol gibidir ve devamlı olarak kendinizi geliştirmeniz gerekir" ifadelerini kullandı. Farkındalığın, düşünebilme kabiliyetine hakim olmak anlamına geldiğini dile getiren Yılmaz, "Farkındalık, bilinci arttırır ve bilinçle de insanda algı artar. Farkındalık arttıkça, anlayış artacak, yaşam boyunca sıradan görülen aslında sıradan olmayan olayları daha iyi algılanacaktır. Farkındalık, sadece düşünebilme kabiliyetimizin kontrolünün, bizde olup olmamasıyla ilgilidir. Bu da kendimizi tarafsız bir gözle izleyerek, kontrolsüz kaldığımız durumları kaydetmemiz demektir. Her şeyden önce insanların kendini fark etmesi gerekir" diye konuştu. Öğretim görevlileri İrem Yazıcı ve Serkan Sökmen de bulundukları konuma gelirken nasıl bir süreçten geçtiklerini, nasıl kariyer sahibi olunacağına dair öğrencilere bilgiler paylaştı. - Pazaryeri Meslek Yüksekokulu'ndan İl Milli Eğitim Müdürü Şişman'a ziyaret Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Pazaryeri Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Faruk Akın ve beraberindekiler, İl Milli Eğitim Müdürü Süleyman Şişman'ı ziyaret etti. Pazaryeri Meslek Yüksekokulu Sekreteri Şemsettin Akağaç'ın da katıldığı ziyarette, Akın, yüksekokulda "Sosyal Sorumluluk ve Gönüllülük" dersi kapsamında öğrencilerle birlikte, ilçedeki 500 ilköğretim okulu öğrencisine kırtasiye malzemeleri, diş fırçası ve hikaye kitaplarından oluşan paketler dağıttıklarını, hazırladıkları yeni bir projede ise 100 anaokulu öğrencisine de oyuncak dağıtmak istediklerini bildirdi. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Şişman ise projelerin gerçekleşmesinde emeği geçenlere teşekkür ederek, duyarlılıklarından dolayı Akın'ı tebrik etti.

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler