YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

TÜİK'in İl Düzeyinde Yaşam Memnuniyeti Araştırması

BİLECİK (AA) - Türkiye İstatistik Kurumunun (TÜİK), 2013 yılında İl Düzeyinde Yaşam Memnuniyeti araştırması sonuçları açıklandı. 

Türkiye İstatistik Kurumunun (TÜİK), 2013 yılında İl Düzeyinde Yaşam Memnuniyeti araştırması sonuçları açıklandı. Bilecik için güzel sonuçların olduğu araştırmada, şehrin genel anlamda yaşam standartları itibari ile yüzde 63'lük memnuniyet oranına sahip olduğu görüldü. İllere göre belediye hizmetlerinden olan yol ve kaldırım çalışmalarında şehir 3. sırada yer alırken, sokak levhaları ve kapı numaralarında 4. sırada, ışıklandırma hizmetinde 7. sırada, hasta ve yoksullara yardımda, 8. sırada, kanalizasyon çalışmalarında 9. sırada yer alıyor. -Umut veren şehir Bilecik Araştırmaya göre, iyimser bir tablo çizen ve umut veren Bilecik, illere göre belediye hizmetlerinden şebeke suyu hizmetinde 11. sırada, toplu taşıma hizmetinde 12. sırada, engellilere yönelik düzenleme hizmetlerinde 13. sırada, çöp ve çevresel atık toplama hizmetinde 13. sırada, belediye hizmetlerinden memnuniyet düzeyinde 21. sırada, kamu hizmetlerinden memnuniyet düzeyinde ise 27. sırada yer alıyor. Araştırma verilerine göre kadınların erkeklere göre daha fazla mutlu olduğu Bilecik'te, en çok mutlu olanların 25-35 yaş arasındakiler olduğu tespit edildi. Yine araştırma verilerine göre, toplumun yüzde 83’ü gelecekten umutlu olduğu anlaşılmaktadır. Asayiş noktasında huzurlu bir il olarak öne çıkan Bilecik, toplum yaşantısındaki sakin hayatı ve asayiş durumundaki özelliğiyle yüzde 89 gibi yüksek bir orana sahip. Araştırmadaki bir başka veriye göre ise Bilecik'te toplumun yüzde 33'ü Türkiye'nin olası Avrupa Birliği üyeliğinin birey yaşamına etkisinin olumlu olacağını ifade etmekte ve Avrupa Birliği'ne üyelik konusunda bir referandumun yapılması halinde, yüzde 43'ü üyelik yönünde oy kullanacağı tespit edildi.

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler