YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Bingöl'de 13. yüzyıldan kalma mescit

Bingöl'ün Adaklı ilçe merkezinde bulunan tarihi mescidin 13. yüzyıldan kalma olduğu tespit edildi.

Bingöl'de 13. yüzyıldan kalma mescit

Adaklı ilçe merkezinde bulunan tarihi mescidin 13. yüzyıldan kalma olduğu tespit edildi. 1982 yılında mescitte inceleme yapan araştırmacı M. Beşir Aşan, mescidin 13. yüzyıldan kaldığını belgeleyerek, mescidin üst kısmının onarılması gerektiği yönünde rapor tuttu.

Aşan mescit ile ilgili hazırladığı raporda: “Mescidin batı tarafındaki giriş kısmına basamaklarla çıkılmaktadır. Duvarlar kesme taşlıdır. Giriş kapısı yuvarlak kemerli olup, kemer içinde pencere bulunmaktadır. giriş kapısı kemerinin üst kısmındaki kesme taş çıkıntısı üzerinde oyma olarak cinsi tespit edilemeyen hayvan figürleri vardır. Mihrap basit bir niş halindedir. Doğu duvarı önünde yuvarlak bir kemer bulunmaktadır. Giriş kapısı yanındaki pencere sonradan açılmıştır” ifadelerine yer verdi.

Araştırmacı M. Beşir Aşan’ın 27 yıl önce ‘onarılması gereklidir’ dediği mescitte bugüne kadar herhangi bir çalışma yapılmazken, yetkililerin tarihi değerlere karşı ne kadar ilgisiz olduğunu da ortaya koydu.

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler