YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Çiğdem Öğretmen, 321 Öğrencisine Kışlık Giysi Temin Etti

Serkan BİNGÖL/ KARLIOVA Karlıva Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Gıda Teknolojileri Okulu'na 2 ay önce atanan Kocaelili öğretmen Çiğdem Göktaş Aksöz,

Çiğdem Öğretmen, 321 Öğrencisine Kışlık Giysi Temin Etti

Serkan BİNGÖL/ KARLIOVA Karlıva Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Gıda Teknolojileri Okulu'na 2 ay önce atanan Kocaelili öğretmen Çiğdem Göktaş Aksöz, kış mevsiminde yazlık giysi ve ayakkabılarla okula gelen öğrencileri görünce, yardım için çalışma başlattı. Okula gelen öğrencileri tek tek tespit eden Aksöz, daha sonra bu öğrencilerin evlerine giderek ekonomik durumlarını araştırdı. Ekonomik durumları iyi olmayan 321 öğrenciyi tespit eden Çiğdem öğretmen, çocuk ve ailelerine önce Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'ndan destek almayı düşündüğünü ancak bunun uzun olabileceğini düşünerek, başka arayışlara girdi. Memleketi Kocaeli'de işadamlarını arayan Çiğdem Göktaş Aksöz, şöyle dedi:
"Karlı ve soğuk havada okula, yazlık giysi ve ayakkabılarla gelen öğrencileri görünce çok üzülüyordum, bu yüzden geceleri uyuyamıyordum. Okuldaki bu durumdaki öğrencileri tespit ettim. Evlerine giderek ailelerini ziyaret ettim. Hakikaten ailelerinin de çok kötü durumda olduğuna inandığım bu öğrencilere yardım bulmak için Kocaeli'den tandığım bir işadamı ile irtibata geçtim. Durumu ona anlattım, seve seve yardım etmeye hazır olduğunu söyledi. Benden öğrencilerin ölçülerini ve ayakkabı numaraları istedi. Tek tek öğrencilerin ölçülerini ve ayakkabı numaralarını alarak işadamına bildirdim. Bir hafta içerisinde, kız ve erkek öğrencilere kışlık bot ve pardesüler geldi, biz de bunları öğrencilere dağıttık."
Öte yandan Çiğdem öğretmenin, üniversiteye hazırlanan lise son sınıf öğrencilerine de, üniversiteye hazırlık kitapları için de bir başka işadamından yardım istediği ve bu kitapları da temin ederek öğrencilere dağıttığı belirtildi.
KAYMAKAM TEŞEKKÜR ETTİ
Kışlık giysilerin dağıtım törenine katılan Karlıova Kaymakamı Levent Yetgin, öğretmen Çiğdem Göktaş Aksöz'ün kutsal bir çalışma yürüttüğünü belirterek, şöyle konuştu:
"Öncelikle ilçemize bu denli yardım eden işadamımıza teşekkür etmek istiyorum. Özellikle kaymakamlık olarak, vakıf olarak öğrencilerimize sürekli destek oluyoruz. Biz bunları yaparken ülkemizde eğitime, öğretime gönülden destek olan vatandaşlarımızın, bizim yanımızda olduğunu bilmek, bize gurur veriyor. Bu vatandaşlarımıza, sesimizi duyuran öğretmenimize de ayrıca teşekkür ediyorum. Öğretmenimiz, öğrencileri için özverili bir çalışma içerisine girmiş, bundan dolayı onu ayrıca takdir etmek istiyorum."

Çiğdem Öğretmen, 321 Öğrencisine Kışlık Giysi Temin EttiÇiğdem Öğretmen, 321 Öğrencisine Kışlık Giysi Temin EttiÇiğdem Öğretmen, 321 Öğrencisine Kışlık Giysi Temin Etti

Yerel Seçim 2024


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler