YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Kene ensesinden ısırdı

Bingöl'ün Karlıova İlçesi'nde kenenin ensesinden ısırdığı ilköğretim öğrencisi, öğretmenleri tarafından hastaneye getiirldi.

Kene ensesinden ısırdı

Kantarkaya Köyü İlköğretim Okulu 3'ncü sınıf öğrencisi Yunus Başak, kene tarafından ensesinden ısırıldı. Küçük Yunus'un arkadaşları tarafından, kenenin farkedilmesi üzerine, öğretmenler Seda Ersoy ve Gürcün Balaban Yunus Başak, Karlıova İlçesi Devlet Hastanesi'ne ailesiyle birlikte getirildi. Başarılı bir operasyonla keneyi Yunus Başak'ın ensesinden alan doktorlar, kenenin zehirli olup olmadığının tespit edilmesi amacıyla Bingöl'e gönderdi.

Yunus Başak'ın durumunun normal olduğunu belirten doktorlar, küçük Yunus'un bir süre müşahade altında tutulacağını söyledi.

Kene vakaları karşısında ailelere dikkatli olmaları yönünde uyarıda bulunan doktorlar, "Keneyi farkettiğiniz anda, bunu çıkarmadan ısırılan kişiyi en yakın sağlık merkezine götürün. Aksi takdirde yapılacak yanlış müdahale ile kene zehirini derinin içine yerleştirebilir. Bu yüzden özellikle anne ve babalar bu konuda dikkatli olması gerek" dedi.

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler