YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

O teröristler böyle yakalandı

Bingöl Karlıova'da 7 teröristin teslim olduğu, 1 teröristin öldürüldüğü operasyonun detayları ortaya çıktı.

O teröristler böyle yakalandı

Bingöl'ün Karlıova İlçesi kırsalında 4 gün önce yapılan operasyonda, 7 teröristin teslim olduğu, teslim olmayı reddeden 1 teröristin öldüğü, operasyonun detayları ortaya çıktı.

Çatışma öncesi güvenlik güçlerinin 7 teröristi ikna ettiği, ikna edilemeyen sözde bölge sorumlusu teröristin ise güvenlik güçlerinin teslim ol çağrılarına el bombası ile karşılık verdiği öğrenildi.

TERÖRİSTLER BÖYLE YAKALANDI(FOTO GALERİ)

Karlıova İlçesi'ne bağlı Sudurağı Köyü'nde 8 Aralık Perşembe günü 1 PKK'lının öldürüldüğü, 7'sinin de teslim alındığı hava destekli operasyonla ilgili görüntüler, basına dağıtıldı. Olayla ilgili Bingöl Valiliği tarafından yazılı bir açıklama yapıldı.
BİNGÖL BÖLGE SORUMLUSU ÖLDÜRÜLDÜ
Jandarma özel harekat timi, mayın arama, arama-kurtama köpekleri, Kobra helikopterleri, BTR-80 zırhlı askeri araçların katıldığı geniş kapsamlı operasyon hakkında detaylı bilgilerin verildiği açıklamada, "Güvenlik güçleri tarafından 08 Aralık 2011 tarihinde şafak vakti, Bingöl-Karlıova-Sudurağı köyü bölgesinde nokta istihbarata dayalı ve Jandarma Özel Harekat Timleri, Mayın Arama, Arama-Kurtarma Köpekleri ile COBRA ve BTR-80 zırhlı araçlarının katılımıyla operasyon icra edilmiştir.

O teröristler böyle yakalandı | www.mynet.com/video

İcra edilen operasyonda, barındıkları yerde çevrilen bölüvü terör örgütü mensuplarına 'teslim ol' çağrısı yapılarak ikna edilmeye çalışılmış, yapılan çağrılara uyan 7 bölücü terör örgütü mensubu sağ olarak güvenlik güçlerine teslim olmuştur. Güvenlik güçlerinin ısrarlı 'teslim ol' çağrılarına 2 adet el bombası atıp, ateşle karşılık veren sözde bölge sorumlusu 1 terörist silahı ile birlikte ölü olarak ele geçirilmiştir. İcra edilen operasyonda 1 öldürülürken, biri 1996 doğmlu olmak üzere 7 terörist teslim oldu" denildi.

ÖRGÜT İÇERİSİNDE TESLİM OLMAK İSTEYENLERİN SAYISI FAZLA
Valilik açıklamasında, operasyon bölgesinde yapılan aramalarda, çok sayıda silah, örgütsel döküman ve bol miktarda mühhimatın bulunduğu belirtilerek, şu bilgilere yerverildi:

"1 Adet M-16 piyade tüfeği, 7 adet kaleşnikof piyade tüfeği, 1 adet Glock marka tabanca, örgütün Irak'taki merkezi Kandil ile görüşme yapma amaçlı 1 adet büyük telsiz, 2 adet küçük telsiz, 1 adet gece görüş dürbünü, silahlara ait şarjör, mühimmat ile örgütsel doküman ve yaşam malzemeleri ele geçirilmiştir. Teslim olan teröristlerin verdikleri beyanlarında örgüt içerisinde kendilerine yönelik olarak örgütten kaçan veya teslim olan teröristlerin güvenlik güçleri tarafından öldürüldüğü propagandası yapıldığı, kendilerinin de başlangıçta bu propagandadan etkilenerek teslim olmayı düşünmediklerini, ancak etraflarının güvenlik güçleri tarafından çevrili olması nedeniyle teslim olmaktan başka çare olmadığına karar verdiklerini, birçok örgüt mensubunun aslında örgütten kaçarak teslim olmayı düşündükleri, ancak bu yalan propagandadan etkilendiklerini belirtmiştir."

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler