YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Örgütün cephaneliği bulundu

Bingöl Karlıova'da güvenlik güçleriyle girdiği çatışmada öldürülen PKK'lının bulunduğu bölgede örgütün cephaneliği ortaya çıktı.

Örgütün cephaneliği bulundu

Bingöl'ün Karlıova İlçesi kırsalında güvenlik güçleriyle girdiği çatışmada öldürülen 1 PKK'lının bulunduğu bölgede örgütün cephaneliği ortaya çıktı. Çok sayıda silah, bol miktarda mühimmat ve el yapımı patlayıcı madde ve düzenekleri ele geçirildi.

Güvenlik güçlerinin Karlıova İlçesi'nin Hasanova Köyü Burmataş Mahallesi, Taşlıdere Mevkii'nde 15 Temmuz tarihinde güvenlik güçleri ile girdiği çatışmada öldürülen 1 PKK'lı teröristin bulunduğu bölgede yapılan aramada örgütün cephaneliği ortaya çıkarıldı.

Bingöl Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, operasyon sırasında karşılaşılan teröristler, dur ihtarına ateşle karşılık verince çatışma çıktı. Çatışmada 1 teröristin öldürüldüğü; öldürülen PKK’lı ile birlikte 1 kalaşnikof tüfek, 4 şarjör, 2 savunma tipi el bombasının ele geçirildiği kaydedildi.

BOMBALAR BULUNDU Hasanova Köyü'ne 1 kilometre mesafedeki 3 ayrı bölgede arama yapıldığı dile getirilen valilik açıklamasında, "Hasanova köyüne yaklaşık 1 kilometre uzaklıktaki 3 ayrı bölgede, güvenlik güçlerine ve kamu personeline yönelik eylem yapmak amacıyla hazırlanmış ve arazide gizlenmiş 12 kiloluk piknik tüpü içersine yerleştirilmiş 20-25 kiloluk patlayıcı ve 200 gram C-4 patlayıcı ile güçlendirilmiş 1 el yapımı patlayıcı düzeneği bulundu. Aynı bölgede, yine eylemlerde kullanılmak üzere 300 gram a-4 plastik patlayıcı, 1 savunma tipi el bombası, 3 adet elektrikli fünye, 4 adet 12 kiloluk büyük tüp, 1 adet 2,5 kiloluk küçük tüp, patlayıcı yapımında kullanılan elektronik cihaz ile malzemeler, 1 tabanca, 1 tabanca şarjörü, 8 kalaşnikof piyade tüfeği fişeği, 2 kalaşnikof piyade tüfeği şarjörü, 8 tabanca fişeği, uzak mesafelerde bulunan terör örgütü mensupları ile iletişim kurmak amacıyla kullanılan 4 sabit telsiz ve 1 el telsizi, 1 el dürbünü, 7 sırt çantası, elektronik cihazları şarj etmek amacıyla kullanılan 2 güneş enerjisi paneli, muhtelif örgütsel doküman ile çok miktarda taze ve yeni bol miktarda yiyecek ve yaşam malzemesi ele geçirildi" bilgilerine yer verildi.

Valilik açıklamasında, ele geçirilen el yapımı patlayıcı düzeneği ile 3 el bombası, yaşam malzemeleri ve 2 sığınağın, Cumhuriyet Savcılığı talimatıyla imha edildiği de belirtildi.

Yerel Seçim 2024


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler