YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Son yılların en büyük sığınağı bulundu

Bingöl'de PKK'ya ait içerisinde yönetim ve eğitim odası, mutfak, tuvaletle teröristlerin kalabileceği 2 ayrı odalı sığınak bulundu.

Son yılların en büyük sığınağı bulundu

BİNGÖL'de güvenlik güçlerinin düzenlediği operasyonda aralarında PKK'nın bölge sorumlusunun da aralarında bulunduğu 2 PKK'lı yakalandı. Yakalanan PKK'lıların 6 askerin şehit olduğu karakol saldırısı ile Bingöl'de korucubaşı Hacı Alan'ın şehit edildiği saldırılara katıldığı belirtildi. Güvenlik güçleri, PKK'nın bugüne kadar bölgede en büyük olan ve yeraltına özel yapılan sığınığını da ele geçirdi.

NEFES KESEN OPERASYON(FOTO GALERİ)

Bingöl'de, Nisan 2010 tarihinde Sarıyayla Jandarma Karakol Komutanlığı'na yapılan saldırı eylemine katılan, bu yıl Temmuz ayında Karlıova İlçe merkezinde Korucubaşı Hacı Alan'ın şehit edilmesi olayına karıştığı iddia edilen sözde bölge sorumlusu Zindan kod adlı terörist ile İran uyruklu Şiyar Kod adlı terörist, üzerlerinde 2 el bombası, 2 tabanca (9 mm Glock ve 7,65 mm Lama) ve tabancalara ait şarjör ile mühimmatla birlikte sağ olarak yakalandı.

Son yılların en büyük sığınağı bulundu | www.mynet.com/video

YAKALANAN TERÖRİSTLER BİLGİ VERDİ
Bingöl Emniyet Müdürlüğü Terör Mücadele Şube Müdürlüğü'nde sorgulanan iki teröristin ifadeleri doğrultusunda bir gün sonra Ortaçanak bölgesine operasyon düzenlendi. Yapılan operasyonda son yılların en büyük sığınağı bulundu. Yeraltına kazılan sığınağın yönetim ve eğitim odaları, mutfak, tuvalet ile 15-20 teröristin kalabileceği 2 ayrı oda ile 2 depodan oluştuğu belirtildi.

Sığınakta yapılan aramada ise bir Kannas keskin nişancı tüfeği dürbünü, 7 telsiz anteni, 2 güneş paneli, 2 jenaratör, 1 dikiş makinesi, 150 metre kumaş, 10 takım eşofman, 50 çift ayakkabı, yaklaşık 5 ton yiyecek malzemesi, çeşitli yaşam ve temizlik malzemesi ile bol miktarda ilaç ele geçirildi. Ele geçirilen malzemeler imha edilirken, sığınak ve depolar ise kullanılamayacak hale getirildi.
YARDIM VE YATAKLIKTAN 12 KİŞİ TUTUKLANDI
Bu arada 22 Aralık tarihinde Bingöl merkez, Adaklı ve Karlıova ilçeleri ile İstanbul'da, haklarında terör örgütü PKK mensuplarına bilgi sızdırıp yardım ve yataklık yaptıkları gerekçesiyle gözaltına 16 kişiden 12'si tutuklandı.

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler