YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Ahlat, Unesco'ya Hazırlanıyor

Halil ÜLKER/AHLAT(Bitlis), (DHA)- BİTLİS Eğitim ve Tanıtma Vakfı (BETAV) ile Turizm ve Tanıtma Platformu (TUTAP) tarafından kentin ulusal ve uluslararası alanda daha

Ahlat, Unesco'ya Hazırlanıyor

Halil ÜLKER/AHLAT(Bitlis), (DHA)- BİTLİS Eğitim ve Tanıtma Vakfı (BETAV) ile Turizm ve Tanıtma Platformu (TUTAP) tarafından kentin ulusal ve uluslararası alanda daha etkili ve kapsamlı tanıtılması ve Ahlat Selçuklu Mezarlarının UNESCO geçici listeden asıl listeye alınması süreci kapsamında ilçede program düzenlendi.
Düzenlenen programa, Bitlis Eren Üniversitesi (BEÜ) Rektörü Prof.Dr.Erdal Necip Yardım, Ahlat İlçe Kaymakamı Mustafa Akgül, Belediye Başkanı A.Mümtaz Çoban, TUTAP Başkanı Fikret Yıldız, BETAV Başkanı Ahmet Eren, Bitlis İl Kültür Müdürü Ramazan Gencan, Ahlat Müze Müdürü Mikail Erçek, Ahlat Esnaf Odası Başkanı Mesut Şeker, AKEV Ahlat Dernekleri ve Tatvan Ticaret Odası yetkilileri katıldı. TUTAP Genel Başkanı Fikret Yıldız, Ahlat'ın UNESCO listesine girmesinin büyük avantajları olduğunu belirterek şöyle konuştu:
"Türkiye’deki dünya mirası unsurlarının tanıtımını yapan, proje yürüten bir platformuz. 60 ili kapsayan bir çalışma yürütüyoruz. Ahlat Selçuklu Mezarlığını görmediğimiz halde 2019 veya 2020 yılında UNESCO asıl listesine alınmasını istiyorduk. Ama burayı gördükten sonra inanın şevk ve heyecanımız daha da arttı. Asıl listeye girmesi için artık başka bir alternatif de düşünmüyoruz. İlk olarak girmesi gereken yer Ahlat Selçuklu Mezarlığı olacaktır. Buradan da bu müjdeyi veriyorum. İnşallah sayın bakanımızın da hedefi göstermesiyle bu start verilecektir. Tabii o asıl listeye girmenin en büyük avantajı da buranın artık bir dünya miras şehri olacağıdır. Turizm alanında da çok büyük gelişmelerin olacağını ve buranın bir turizm merkezi olup hem ekonomiye hem de sosyal yaşama büyük bir katkı sağlayacağını düşünüyorum."
BETAV Başkanı Ahmet Eren de Bitlis'in ve Ahlat'ın tanıtım programında öne alınmasından dolayı TUTAP'a teşekkür etti. Ahlat müzesini gezen heyet ardından Ahlat Selçuklu Mezarlığına geçti. Heyet, daha sonra toplu olarak hatıra fotoğrafı çektirdi.

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler