YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Ahlat'a Stadyum Müjdesi

BİTLİS (İHA) – Bitlis Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Muzaffer Güven, Ahlat Şehir Stadyumu’nu...

Ahlat'a Stadyum Müjdesi

BİTLİS (İHA) – Bitlis Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Muzaffer Güven, Ahlat Şehir Stadyumu’nu yeniden yaparak daha modern bir stada kavuşturacaklarını söyledi.

Müdür Güven, Ahlat'ta 2013 yılında çok ciddi yatırımlar olacağını vurgularken, her hangi bir aksilik çıkmadığı takdirde Ahlat Şehir Stadyumu’nu yeniden yaparak daha modern bir stada kavuşturacakları müjdesini verdi. İlçede incelemelerde bulunan Güven, spor alanlarında Bitlis genelinde çok ciddi yatırımların olduğunu vurgulayarak, “Bitlis genel itibari ile sporda tesisleşme yolunda, sporcu kulüp sayılarının artışında, spor faaliyetleri ve gençlik faaliyetleri açısından çok ciddi bir ilerleme var. Bunlar rakamsal olarak da büyük adımlarla gidiyor. 2013 yılında ise çok ciddi yatırımlarımız olacak. Ahlat'ta bu yatırımlardan yararlanacaktır. Herhangi bir aksilik çıkmadığı takdirde Ahlat Şehir Stadyumu’nu yeniden yapacağız. Ahlat daha modern bir stada kavuşacak. Bakanlığımıza önerimizi yaptık. Eskimiş olan tribünlerin hepsi yenilenecek. Modern soyunma odaları ve sentetik bir sahası olacak. Gençlerimize de daha geniş imkanlar sağlanacak. Ahlat'a yakışır bir futbol sahası yapılacak” dedi.

YELKEN SPORUNDA EĞİTİMCİ SORUNUMUZ VAR

Müdür Güven, Bitlis’teki spor kulüplerine desteklerinin sürdüğünü de hatırlatarak, “Su sporları ile ilgili Ahlat'ta spor kulübü var. Onlara zaman zaman ekonomik desteklerimiz oluyor. Ancak yelken sporunu Ahlat'ta başlatmak için daha öncede girişimlerimiz olmuştu. Fakat eğitici sorunumuz var. Bu sorunu gideremedik. 2013 yılı için Bakanlıktan yelken antrenörlüğü almak için yetki aldık. Araştırmalarımız devam ediyor. İlçede veya çevresinde bu işi yapabilecek eğitimci arkadaşlar varsa hemen istihdam garantili işe alarak Ahlat'ta su sporlarını başlatabiliriz. Bununla ilgili çalışmalarımız devam ediyor. Yelken sporu ilimizde sadece Tatvan'da var. Biz Ahlat ve Adilcevaz'da da yelken sporunu başlatarak su sporlarında da rekabet ortamı oluşturmayı hedefliyoruz” dedi.

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler