YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Beyaz esaret ölüm getirdi

3'üncü bebeğine hamile Pınar Kulan, kara gömülü mezradan çıkarılamayınca kan kaybından öldü, bebeği yaşama tutundu

Beyaz esaret ölüm getirdi

Bitlis'te Kayran köyüne bağlı Taşyol mezrasında 3'üncü bebeğine hamile Pınar Kulan'ın doğum sancısı tuttu. Kara gömülü mezradan çıkarılamayan Kulan kan kaybından öldü, bebeği yaşama tutundu

Kara kış etkisini sürdürüyor.

Son 20 yılın en çetin kış şartlarının yaşandığı ve kar kalınlığının 2 metreyi aştığı Bitlis'te beyaz esaret ölüm getirdi. Mutki ilçesine bağlı Kayran köyünün Taşyol mezrasında oturan 20 yaşındaki Pınar Kulan'ın doğum sancıları tuttu. Yollar kapalı olduğu için hastaneye götürülemeyen Kulan, evde doğum yaptı. Ancak kanaması durdurulamayınca, yaşamını yitirdi.

Sabah'ta yer alan habere göre; Eşinin öldüğünü öğrenen Bülent Kulan da rahatsızlandı. Solunum zorluğu çeken Kulan, kendinden geçince, yakınları durumu Mutki Kaymakamı Oğuzhan Bulut'a, kaymakam da Bitlis Valisi Nurettin Yılmaz'a bildirerek yardım istedi. Vali Yılmaz'ın girişimleri sonucu, Bingöl Tugay Komutanlığı'ndan kalkan helikopter, mezraya giderek, Pınar Kulan'ın cenazesini, rahatsızlanan eşini ve yeni doğan bebeği alıp Mutki'ye getirdi.

Baba ve bebeği, Bitlis Devlet Hastanesi'ne sevk edildi. Kalp spazmı geçirdiği belirlenen Bülent Kulan, tedavisinin ardından eşinin cenazesini aynı helikopterle mezraya götürerek toprağa verdi. Kayıtlara "Bebek Kulan" diye geçen bebek hastanede bir yakını tarafından emzirildi. Ailenin üçüncü çocuğu olan 3.5 kiloluk bebeğin durumunun ise iyi olduğu belirtildi.

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler