YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Bitlis Valisi Ustaoğlu: Türküdeki 5 Minareyi Göremiyorum

Özcan ÇİRİŞ/BİTLİS, (DHA)-BİTLİS kent merkezinin en önemli sorunu olan ve üzerinde yüzlerce yapının bulunduğu Bitlis Deresi için yapılan çalışmalar devam

Bitlis Valisi Ustaoğlu: Türküdeki 5 Minareyi Göremiyorum

Özcan ÇİRİŞ/BİTLİS, (DHA)-BİTLİS kent merkezinin en önemli sorunu olan ve üzerinde yüzlerce yapının bulunduğu Bitlis Deresi için yapılan çalışmalar devam ederken, Vali İsmail Ustaoğlu, kentin tarihi dokusunun ortaya çıkarılması için destek istedi. Vali Ustaoğlu, çalışmaların devam ettiğini, kadim kent kültünün kazandırılması için Bitlis’i bir gerdanlık gibi saran dere üstünün açılmasının şart olduğunu anlattı. Vali Ustaoğlu, "Bitlis'in günümüze kadar ulaşan tarihi yapılarının gün yüzüne çıkamamış olması benim için de, değerli Bitlis halkı için de, turizmciler için de büyük bir kayıptır" dedi.
Bitlis kent merkezinden geçen ve üzerinde yüzlerce işyeri ve dükkanını bulunduğu Bitlis Deresi için ilk çalışma 2004 yılında başladı. Kolları ile birlikte 5 kilometrelik uzunluğu olan Bitlis Deresi'nin üzerinde bulunan işyerlerinin yıkılması ve ıslah çalışmalarına başlamak için ilk etapta TOKİ tarafından Hüsrev Paşa Mahallesi'ne 720 dükkan yapıldı. Ay sonuna kadar dükkanların teslim edileceği, ardından da dere üzerindeki dükkan ve işyerlerini yakma çalışmalarına başlanacağı belirtilirken, Bitlis Valisi İsmail Ustaoğlu'da mahalle muhtarlarıyla bir toplantı yaparak projenin önemini anlattı. Vali Ustaoğlu, Dereüstü Projesi'nin, halkı, hemd e turizimcileri heyecanlandırdığını, desteğe ihtiyaçlarının olduğunu söyledi. Vali Ustaoğlu, proje ile birlikte Bitlis'in hak ettiği değeri ve itibarı kazanacağını belirterek şöyle konuştu:
"Dereüstü Projes'ini hayata geçireceğiz. Bitlis’in çarpık kentleşme, plansız yapılaşma ile güzelliği kaybolmuş. Bu proje ile Bitlis’in modern, otantik ve tarihi dokusunu gün yüzüne çıkaracağız. Gerçekten Bitlis’in günümüze kadar ulaşan tarihi yapılarının gün yüzüne çıkamamış olması benim için de, değerli Bitlis halkı için de, turizmciler için de büyük bir kayıptır. Şehrin içinden akan bir 'Bitlis Deresi' var ancak hak ettiği değer verilmediği için o güzellikten gözlerimiz mahrum kalıyor. Türkiye Bitlis’i türkülere konu olmuş 5 minaresi ile tanır. Türkiye’nin neresine giderseniz gidin Bitlis’te 5 minare olduğunu herkes bilir ve de size sorarlar. Ben şu an Bitlis’te seyir tepesinden türkülere konu olmuş Bitlis’in sembolü 5 minareyi göremiyorum. Yanlış şehirleşme, çarpık kentleşme, plansız yapılaşmanın yol açtığı görüntü kirliliğinin yol açtığı sonuçlar beni derinden üzen bir durum. Bitlis’in kaderinin 'Dereüstü Projesi' ile değişeceğine inanıyorum. Bu projenin hızla gerçekleştirilmesi için kaynaklarımızı seferber ettik."
Bitlis’in uygulanacak proje ile 1-2 yıl içerisinde hak ettiği değere kavuşacağını da belirten Vali Ustaoğlu, şunları ekledi:
"Kadim kent Bitlis'i hak ettiği değere, gerçek kimliğine, içinde saklı tuttuğu güzelliğini ortaya çıkararak kavuşturacağız. Bu şehir, bu halk buna layık ve bu kent yıllarca beklediği bu intibaya yakın zamanda kavuşacaktır. Bunları gerçekleştirirken de halkımızın yanımızda olduğunu destek verdiğini biliyoruz. Özellikle halka çok yakın olan muhtarlarımız ile de topyekun el ele vererek bunu başarabileceğimize olan inancım tamdır. Tüm ihtişamıyla şehrin ortasında duran Tarihi Bitlis Kalesi'nin çevresinden akan Bitlis Deresi'nin o göz alıcı, heyecan verici aynı zamanda modern ve otantik görünüme kavuşacak. Bitlis’i sabırsızlıkla bekliyoruz."

Bitlis Valisi Ustaoğlu: Türküdeki 5 Minareyi Göremiyorum

Yerel Seçim 2024


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler