YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Bitlisli Sporcular Muay Thai Süper Lig Finaline Hazırlanıyorlar

Antalya'nın Manavgat ilçesinde yapılan Muay Thai Süper Ligi yarı final maçında rakiplerini yenerek finale kalan...

Bitlisli Sporcular Muay Thai Süper Lig Finaline Hazırlanıyorlar

Antalya'nın Manavgat ilçesinde yapılan Muay Thai Süper Ligi yarı final maçında rakiplerini yenerek finale kalan Bitlisli sporcular Gökhan Kara ve Ejder Bilgi 7 Aralık’ta Bitlis’te yapılacak olan Muay Thai Süper Ligi final maçına hazırlanıyorlar.

Tatvan Spor Salonu’nda antrenörleri Ömer Uğur eşliğinde süper finale hazırlanan sporcular final maçı için iddialı konuştu. Tek hedeflerinin final maçından da galibiyetle ayrılarak 2013 yılı Şubat ayında Tayland’ta yapılacak olan Muay Thai Kral Kupası’na katılmak olduğunu belirten Gökhan Kara, şunları söyledi:

“Tek hedefim Süper Lig şampiyonu olmaktır. Yarı final maçının hemen ardından ara vermeden final maçına hazırlanıyorum. Her şey yolunda gidiyor. İnşallah maçta bir aksilik yaşanmazsa final maçını da alacağıma inanıyorum.”

Günün belli saatlerinde çalışmalarına devam ettiğini kaydeden Kara, finalin Bitlis’te olacak olmasının kendileri için avantaj konumunda olduğun dikkat çekerek şöyle konuştu:

“Uzun bir süredir bu günü bekliyorduk. Allah'ın izniyle de bu günü gördük. 7 Aralık’ta final maçımız var ve ben 51 kiloda yarışacağım. Final maçının Bitlis’te olması bizim için avantaj olacaktır. Çünkü Süper Lig maçının finaline memleketimde çıkacağım. Bu anlamda arkamızda büyük bir destek olacak. Tabi bunun yanında büyük beklentiler de olacaktır. Ben final maçından galip ayrılmak için elimden gelenin fazlasını yapacağım.”

Muay Thai Süper Ligi final maçında 60 kiloda mücadele edecek olan Ejder Bilgi ise, rakibi olan Orhan Erdem’in daha öncesinde Avrupa şampiyonluğu ve dünya ikinciliğinin bulunduğunu hatırlatarak, “Rakibim oldukça güçlü ve tecrübeli biri. Ancak ben de bu müsabakaya çok iyi hazırlanıyorum. Tek amacım maçı almak. İnanıyorum ki bunu da başaracak güçteyim. Zaten finalin ilimizde olacak olması bizleri daha çok motive ediyor. Çünkü arkamızdaki destek büyük olacak bizde bu desteği boşa çıkarmayacağız.” dedi.

Sporcuların antrenörü Ömer Uğur da, her iki sporcusuna güvendiğini belirterek sporcuların final maçından galibiyetle ayrılması için maç gününe kadar çalışmalara ara vermeden devam edeceklerini ifade etti.

Uğur, Gökhan Kara ve Ejder Bilgi’nin final maçını kazanmaları durumunda hem lig şampiyonu olacaklarını hem de Şubat 2013’de Tayland’ta yapılacak olan Muay Thai Kral Kupası’nda Türkiye’yi temsil etmeye hak kazanacaklarını belirtti.

Bitlis’te yapılacak olan finaller için Bitlis Eren Üniversitesi’nin kendilerine sponsor olduğunu kaydeden Ömer Uğur, “Bizden desteklerini esirgemeyerek sponsor olan Bitlis Eren Üniversite Rektörü Prof. Dr. Mahmut Doğru’ya ve Muay Thai As Başkanı ve aynı zaman da Bitlis Eren Üniversitesi Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanı M. Salih Aygün’e teşekkür ediyoruz. Yine bizden desteklerini esirgemeyen Bitlis Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Muzaffer Güven’e de çok teşekkür ediyoruz.” dedi.

Final maçlarının Bitlis’te yapılacak olmasının önemine de vurgu yapan Uğur şöyle konuştu:

“Sporcularımız Gökhan Kara ve Ejder Bilgi final maçına çok iyi hazırlanıyorlar. Her iki sporcumuzun da rakipleri oldukça güçlü ve tecrübeli sporcular. Ama biz bunların hepsini hesaplayarak ona göre çalışıyoruz. Bunun yanında finalin ilimizde olması bizi avantajlı duruma getiriyor. Çünkü her iki sporcumuz Bitlis’i arkasına alarak ringe çıkacak. Bu nedenle o ringten şampiyon olarak ineceklerine inanıyoruz. Ben şimdiden her iki sporcumuza başarılar diliyorum.

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler