YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Bölgenin Karla Mücadele Operatörleri Bitlis'ten

BİTLİS (AA) - Karla mücadeleyi etkin sürdürebilmek için açılan rotatif kursuna, Bitlis, Muş, Van ve Hakkari'den operatör adayları katıldı.

Karla mücadeleyi etkin sürdürebilmek için açılan rotatif kursuna, Bitlis, Muş, Van ve Hakkari'den operatör adayları katıldı. Halk Eğitim Müdürlüğü ve İl Özel İdaresi Genel Sekreterleğince açılan rotatif kursunda kursiyerlere, operatörlük eğitimi veriliyor. Eğitimlerini tamamlayan kursiyerler, kar yağışının yoğun olarak görüldüğü Bitlis, Muş, Van ve Hakkari'de karla mücadele çalışmalarında görev alacak. Vali Yardımcısı Alp Eren Yılmaz, gazetecilere yaptığı açıklamada, kentte karla mücadeleyi daha etkin sürdürebilmek için rotatif kursu açtıklarını söyledi. Kursa bölge illerden katılımların da olduğunu ifade eden Yılmaz, şöyle konuştu: "Bitlis karla mücadeleyi 5 ay sürdüren bir kent. Buna yönelik altyapı hazırlıklarımızı hem operatör yetiştirme hem de araç sayımızı artırma anlamında hazır durumda tutmak zorundayız. Bu nedenle rotatif kursu açma gereği duyduk. Hem Bitlis'ten hem de bölge vilayetlerden gelen operatör adaylarımıza, burada iki eğitmenle 60 saat boyunca kurs veriyoruz. Arkadaşlarımız son derece başarılı bir kurs dönemi geçiriyor. İnşallah sahada karla mücadele ettikçe bu becerilerini daha da geliştirip usta bir rotatif operatörü olacaklar." Rotatifin karla mücadelede en etkin kullanılan bir araç olduğunu ifade eden Yılmaz, kentte İl Özel İdaresi bünyesinde 4 rotatifin olduğunu ancak operatör sıkıntısı yaşadıklarını belirtti. Kurslara Muş, Van ve Hakkari'den de müracaatlar olduğunu bildiren Yılmaz, sözlerine şöyle devam etti: "Rotatiflere her zaman operatör bulmak gerçekten sıkıntı oluyor. Bu kursun yararlı olacağına inanıyorum. Arkadaşlarımız burada eğitimlerini tamamladıktan sonra vatandaşımıza hizmet edecek ve birçok vatandaşın hastasını kurtaracak. Bu bilinçle hareket edeceklerinden eminim. Eğitim alan 15 kursiyerimiz, çok yakında kursu bitirip sertifika alacak. Teknik konularda ülkemiz kalifiye eleman bulmakta sıkıntı yaşıyor. Bu kursla kalifiye eleman yetiştirmiş olacağız."

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler