YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Güneydoğu, Çözüm Sürecinin Meyvesini Topluyor

BATMAN (AA) - ŞENER TOKTAŞ - Tarih kokan mistik dokusuyla adeta açık hava müzesi konumundaki Batman'ın Hasankeyf ilçesi, çözüm sürecinin meyvelerini topluyor.

Tarih kokan mistik dokusuyla adeta açık hava müzesi konumundaki Batman'ın Hasankeyf ilçesi, çözüm sürecinin meyvelerini topluyor. Sürecin olumlu yansımasıyla bölgedeki barış ve huzur ortamını fırsat bilen çok sayıda yerli ve yabancı turist, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerindeki tarihi ve doğal güzellikleri gönül rahatlığıyla geziyor. Süreçten mutluluk duyan ve beklentileri olan yerli ve yabancı turistlerin Hasankeyf'e gelmesi, hem ilçenin ekonomisine hem de turizminin gelişmesine büyük katkı sunuyor. Huzur ortamı nedeniyle ilçeye akın eden ziyaretçiler, hava müzesi görünümünde binlerce yıllık tarih hazinesini bünyesinde barından Hasankeyf'in mimarisini yakından tamına fırsatı buldu. Ayrıca bölgede, yöreye ait çok sayıda hediyelik eşya ve ürünleri tezgahlarında satışa sunan esnafın da yüzü turistlerle gülüyor. Geçmişte medrese, rasathane, darüşşifa ve diğer eğitim kurumlarıyla bölgenin ilim ve kültür merkezi olan Hasankeyf, süreçle yaşanan güven ortamında her gün çok sayıda yerli ve yabancıyı ağırlıyor. Eski bir yerleşim merkezi olma özelliğini taşıyan ve Emevi, Abbasi, Hamdani, Mervani, Artuklu, Eyyubi ile Osmanlılara beşiklik eden Hasankeyf, UNESCO'nun 10 dünya mirası kriterinden 9'una sahip. 300'den fazla arkeolojik alanıyla günümüze ışık tutan Hasankeyf, bünyesinde barındırdığı tarihi eserleri ve çok sayıdaki mağaralarıyla eski ihtişamını koruyor. Tarihi ilçede, Hasankeyf Kalesi, köprü, büyük ve küçük saray, kaledeki Ulu Cami, El-Rızk, Koç, Kızlar camileri ile İmam Abdullah Türbesi ve Zeynel Bey türbeleri görülmesi gereken yerlerin başında geliyor.

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler