YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Hizan'da Demonstrasyon Bahçesi Kuruldu

BİTLİS (AA) - Hizan İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünce, Gayda Köyü Tarım Danışma Merkezinde "demonstrasyon (deneme) bahçesi" kuruldu.

Hizan İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünce, Gayda Köyü Tarım Danışma Merkezinde "demonstrasyon bahçesi" kuruldu. Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Özgür Umut Ayaz, yaptığı açıklamada, her sene Gayda Tarım Danışma Merkezinde demonstrasyon bahçesi kurduklarını söyledi. İlçede hayata geçirilen uygulamalarla, çiftçi ve köylünün ufkunu açmak amacıyla yeni tekniklerle birim alandan maksimum ürün alınmasını hedeflediklerini ifade eden Ayaz, şöyle konuştu: "Demonstrasyon bahçemizde sırık domates, sırık salatalık, biber ve yediveren çilek yetiştirilmekte. Bu bahçede damla sulama sistemiyle üretim yapılırken, yine doğal gübre kullanılıp, zirai ilaç kullanılmaması hedefimizin önemli bir ayağıdır. Gayda Sulama Göletinin yapılmasıyla Gayda köyünde, 3 bin 400 dekar alan modern sulama yöntemiyle sulanacak. Müdürlük olarak bu şekilde kurulacak demonstrasyonlarla, yöre halkına ve çiftçilerimize modern üretim teknikleri gösterilerek, Gayda bölgesinin ilimizin önemli sebze üretim merkezlerinden olması hedeflenmekte."

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler