YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Hizanlı Gençler, Tarihlerini Öğreniyor

BİTLİS (AA) - Hizan Kaymakamlığı, ilçedeki gençlerin tarihlerini öğrenebilmesi için Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) desteğiyle "Rehber Yetiştirme" kursu açtı.

BİTLİS desteğiyle "Rehber Yetiştirme" kursu açtı. Kaymakam Sedat İnci'nin girişimiyle YYÜ Öğretim Üyesi Doç. Dr. Hasan Çiçek tarafından Hizan Halk Eğitim Merkezi konferans salonunda verilen kursta, kursiyerler ilçenin tarihiyle ilgili teorik ve uygulamalı eğitim aldı. Kaymakam İnci, Doç.Dr. Hasan Çiçek'in Gayda köyünde bulunan medrese, Gayda suru ve Faqiye Teyran'ın sevdiği kız olan Sinem'in mezarında incelemelerde bulunarak gençlere Hizan'ın zengin tarihini anlattığını söyledi. Hizan bölgesinin büyük tarihsel, kültürel ve dini zenginlikte bir arka plana sahip olduğunu anlatan İnci, çalışmanın Hizan'ın ulusal ve uluslararası düzeyde marka şehir yapma yolunda atılan adımlardan biri olduğunu belirtti. İnci, Hizan'ın, geçmiş dönemlerde medreseleri ile bölgenin ilim merkezi olduğuna dikkati çekerek, "İlçemiz tarihinin Hizanlı gençler tarafından öğrenilmesi amacıyla 'Rehber Yetiştirme' kursu açtık. Rehberlik kursuna Hizanlı gençlerimiz yoğun ilgi gösteriyor. Uzman kişiler tarafından teorik ve uygulamalı eğitim verilmekte. Amacımız yeni nesillerin yaşadıkları bölgenin tarihi zenginliklerini öğrenmeleri" dedi.

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler