YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

İsrail'in Gazze Saldırılarının Protesto Edilmesi

BİTLİS (AA) - Tatvan ilçesinde İsrail'in Gazze saldırılarını protesto eden vatandaşlar, Filistin halkına dua ederek, İsrail bayrağını yaktı.

Tatvan ilçesinde İsrail'in Gazze saldırılarını protesto eden vatandaşlar, Filistin halkına dua ederek, İsrail bayrağını yaktı. Bitlis Kardeşlik ve Adalet Platformu kadar yürüdü. Burada topluluk adına basın açıklamasını okuyan Memur-Sen Üyesi Mehmet Yılmaz, İsrail'in yaptığı hava ve kara saldırılarında yüzlerce Müslümanın şehit olduğunu, binlercesinin de yaralandığını belirtti. Katil İsrail'in havadan, denizden ve karadan yaptığı saldırılarda, Gazze'ye 3 bin ton bomba attığını ifade eden Yılmaz, şöyle konuştu: "Hayatını kaybedenlerin yüzde 80'ni sivillerdir. Şu ana kadar 50'nin üstünde çocuk şehit edildi. Katil ve işgalci İsrail çetesinin hedefi, tüm Filistin'i ele geçirmek ve Müslümanları Filistin'den tamamen sürmektir. Orada sadece Yahudi'lerden oluşacak bir Yahudi devleti kurmaktır. İsrail işgal güçleri, sivil hedefleri, evleri, okulları ve camileri vurmaya devam ediyor. Tüm dünya sessizliğini korurken, ümmet bu davayı sırtlanmalı, terörist, işgalci ve siyonist rejime 'dur' demelidir. Gazze'de haksız yere öldürülen bebeklerin ve kardeşlerimizin katilleri cezasız kalmamalıdır." Protestoya, sivil toplum kuruluşları, Tatvan Belediye Başkanı Fettah Aksoy, esnaf ve çok sayıda vatandaş destek verdi. Filistin halkı için yapılan duların ardından, kalabalık İsrail bayrağını yaktı.

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler