YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Kaymakam Özbek'in Eğitim Çabası

BİTLİS (AA) - Adilcevaz Kaymakamı Özer Özbek, yeni eğitim öğretim yılının başlamasına az bir süre kala okullarda inceleme yapıyor.

Adilcevaz Kaymakamı Özer Özbek, yeni eğitim öğretim yılının başlamasına az bir süre kala okullarda inceleme yapıyor. Okulların tatil edildiği tarihten itibaren ilçe merkezi ve köylerdeki okulları tek tek gezen Özbek, ziyaret ettiği okullardaki sorunlara çözüm bulmaya çalışıyor. Özbek, ilçedeki 6 öğrenci yurduna "Benim Yuvam" Projesi ile bilişim, sinema, okuma dersliği ile dinlenme salonu yaptırırken, okulların ihtiyaçlarının giderilmesi ve öğrencilerin daha rahat bir ortamda eğitim alması için çalışmalarını yürütüyor. Adilcevaz'ın eğitim ve öğretim seviyesini en üst seviyeye çıkarmak için ellerinden geleni yapmaya çalıştıklarını kaydeden Özbek, okullardaki eğitimin yanı sıra binaların durumu hakkında da çeşitli incelemeler yaptıklarını söyledi. Ayrıca öğrencilerin temiz bir ortamda eğitim görmeleri için çaba sarf ettiklerini ifade eden Özbek, şöyle devam etti: "Eğitime ve insan geleceğine harcanan para, ülkenin geleceğine harcanmıştır. 'Benim Yuvam' Projesi ile, öğrenciler kendilerini evlerinde gibi hissetmeleri sağlanacak. Yatılı öğrenci yurtlarımızda başladığımız projeyle, Amerikan tarzı mutfak denilen ve içerisinde bilgisayardan televizyona, sinema salonundan kütüphaneye kadar tüm ihtiyaçlarının karşılanabileceği salonlar düzenliyoruz. Salonlarımızı bitirip yeni eğitim yılına yetiştireceğiz. Yine burada öğrencilerimize rehber öğretmenler tarafından çeşitli bilgiler ve eğitimler verilecek. Bu projeden en az 2 bin öğrenci faydalanacak."

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler