YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Arkadaşlarını Uyuşturucudan Koruyacaklar

- DÜZCE'de, uyuşturucuyla mücadele kapsamında 'Akran Eğitimi Projesi' nde öğrencilere uyuşturucu bağımlılığı ve uyuşturucudan kurtulma yolları eğitimleri verildi. Öğrenciler okullarında

Arkadaşlarını Uyuşturucudan Koruyacaklar

- DÜZCE'de, uyuşturucuyla mücadele kapsamında 'Akran Eğitimi Projesi' nde öğrencilere uyuşturucu bağımlılığı ve uyuşturucudan kurtulma yolları eğitimleri verildi. Öğrenciler okullarında yaşıtlarının uyuşturucudan uzak tutmak için çalışma yapıyorlar.

Düzce Üniversitesi, Düzce Halk Sağlığı Müdürlüğü ve İl Emniyet Müdürlüğü uyuşturucunun arkadaş yöntemi ile kullanılmaya başlanılmasını, uyuşturucudan kurtulmanın da arkadaşlar sayesinde olacağını düşünerek 'Akran Eğitimi Projesi'ni hayata geçirdi. Proje ile liselerde lider öğrenciler seçilerek bağımlılık, uyuşturucunun zararları, uyuşturucu alışkanlığı ve tedavi yöntemleri konusunda Düzce Üniversitesi'nde öğretim görevlileri, polisler ve doktorların katılımıyla bir hafta süren eğitimler verildi. Şimdiye kadar toplam 74 öğrenciye eğitim verilirken, son olarak eğitimlerini tamamlayan 16 öğrenci ile proje sorumluları bugün bir araya geldi.
Düzce İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi Müdürü Serhat Cora, Düzce'de uyuşturucu üzerine yoğun olarak operasyonlarının devam ettiğini belirterek, "Ancak sadece yakalama üzerine sürdürdüğümüz çalışmalar tek başına yetmiyor. Bununla ilgili önleme faaliyetlerine ağırlık verdik. Daha önce hazırladığımız projeler çerçevesinde eğitimlerimiz hız kazanmıştı. Halk Sağlığı, Düzce Üniversitesi ve biz proje başlattık. Burada önemli olan nokta gençlerin kendi arkadaşlarını eğitmesidir. Biz her ne kadar eğitimlere gitsek de yüzümüz biliniyor. Ancak arkadaşların birbirlerini uyuşturucudan uzak tutması önemli. Alkol ve uyuşturucu maddelerden uzak tutmak için gerekli eğitimleri aldılar. Kendileri de arkadaşlarına eğitim vererek uyuşturucu kullanımının önlenmesine yardımcı oluyorlar" dedi.
Düzce Kız Meslek Lisesi 11'inci sınıf öğrencisi Kübra Baş, "Akademisyenlerden ve bu konuda deneyimli kişilerden bir hafta boyunca eğitim aldık. Aldığımız eğitimlerle yaşıtlarımıza ve kendimizden küçüklere eğitim vereceğiz" diye konuştu.

Yerel Seçim 2024


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler