YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

BOLU'DA KUŞ GRİBİ TATBİKATI

Mutlu YUCA-Taner BAYAR/BOLU, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından Türkiye'nin en önemli beyaz et üretim yerlerinden Bolu'da düzenlenen kuş gribi

BOLU'DA KUŞ GRİBİ TATBİKATI

Mutlu YUCA-Taner BAYAR/BOLU, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından Türkiye'nin en önemli beyaz et üretim yerlerinden Bolu'da düzenlenen kuş gribi tatbikatı kapsamında, 2 gün süren teorik eğitim ardından 3'üncü günde tatbikat yapıldı. Bolu İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ile Ankara'dan kuş gribi hastalığı konusunda uzman ekiplerden oluşan görevliler bugün Bolu'nun Kırha Köyü'nü karantina altına alarak, köyün girişlerine "Bu köyde kuş gribi vardır" yazılı tabelalar dikti. Jandarma ekipleri köye giriş- çıkışları kontrol altına alırken, tüm araçlar özel kıyafetli ekipler tarafından dezenfekte edilerek ilaçlandı. Tatbikat uyarınca kuş gribi hastalığının görüldüğü eve giden ekipler güvenlik şeridi çekerek ilaçlama çalışması yaparken, 112 Acil ekipleri ise evde bulunanları sağlık kontrolünden geçirdi. Hastalığa maruz kalan hayvanlar özel olarak tasarlanmış karbondioksit tankında itlaf edildi. İtlaf edilen tavuklar özel eğitimli imha ekibi tarafından köyden uzaklaştırıldı. Ekiplerin çalışmasını köylüler merakla izedi.
Bolu İl Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü İsmail Taş dünyanın bir çok ülkesinde kuş gribi vakalarının görüldüğünü belirterek, şöyle dedi:
"Kuş gribinin en önemli özelliği sürekli değişim göstermesidir. Bu değişimi bizim takip etmemiz ve önlem almamız gerekiyor. Burada yapılan işlemler de eksiğimiz kusurumuz var mı ona bakacağız."

BOLU'DA KUŞ GRİBİ TATBİKATIBOLU'DA KUŞ GRİBİ TATBİKATIBOLU'DA KUŞ GRİBİ TATBİKATI

Yerel Seçim 2024


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler