YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

"Cinsiyet Diyalogları Projesi, Toplumsal Cinsiyet" Konferansı

 Aile Ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Kadının Statüsü Genel Müdürlüğü uzmanlarından Esra Çadır, "Kadına erkeğin şiddet uygulamasının normal olduğu görüşü şiddeti meydana getirmektedir" dedi.

Aile Ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Kadının Statüsü Genel Müdürlüğü uzmanlarından Esra Çadır, "Kadına erkeğin şiddet uygulamasının normal olduğu görüşü şiddeti meydana getirmektedir" dedi. İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünde düzenlenen "Cinsiyet Diyalogları Projesi, Toplumsal Cinsiyet" konferansında konuşan Çadır, kadınların hem evde hem iş hayatında birçok faaliyet yürüttüğünü belirtti. Kadının sorumluğunun ağır olduğunu vurgulayan Çadır, "Ailedeki özürlü ve yaşlılara kadınlar bakar. Ailede akraba ve komşuluk ilişkilerini düzenlerler. Ev ekonomisini düzenler kadın. Yaptığı işin mesai saati, sigortası ve emekliliği yoktur. Bunlar görülmeyen bir emektir. Kadının ev ekonomisine katkısının, maddi anlamda alt alta getirdiğimizde erkeğin katkısından fazla olduğu görebiliyoruz" diye konuştu. Çadır, kadınların bu çalışmasının görülmeyen bir emek olduğunu ifade ederek, "Bunun sonucunda kadınlar eğitim ve sağlık hizmetlerinden daha az yararlanabiliyorlar. istihdamda daha az katılabiliyorlar. Bunlara göre şiddete daha fazla açık durumdalar. Kadınlar şiddet gördükleri zamanda da daha güçsüz kalıyorlar. Bu durumun erkekler içinde olumsuz etkileri var" ifadesini kullandı. Televizyonlarda her gün kadına şiddet ve cinayet haberlerinin olduğuna değinen Çadır, şunları söyledi: "Bunun nedeni kadına ve erkeğe yüklenen rollerin ve sorumlulukların faklı olmasıdır. Erkeğin kadın üzerinde söz hakkı olduğu inancı var. Kadına erkeğin şiddet uygulamasının normal olduğu görüşü, aile içi şiddetin ciddiye alınmaması, yetkili alanlarda kadınların temsil oranının azlığı, kadının ekonomik olarak erkeğe bağımlı hala getirilmesi, çalışma hayatında yaşanan güçlükler ve kadınlara eşit fırsatın tanınmaması gibi nedenler şiddeti meydana getirmektedir." Konferansa, Vali yardımcısı Necdet Özeroğlu, İl Sağlık Müdürü Mahmut Arık ve vatandaşlar katıldı.

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler