YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Mısır'da 528 Kişinin Idama Mahkum Edilmesi

BOLU/SAKARYA (AA) - Mısır'da 528 kişi hakkında verilen idam kararı, Abant İzzet Baysal Üniversitesi (AİBÜ) ve Sakarya Üniversitesinde (SAÜ) protesto edildi.

Sakarya Üniversitesi Suriye Dayanışma Platformu üyeleri adına açıklama yapan Ensar Nabir Kaya, Mısır'da darbe mahkemesinin darbe karşıtı eylemcilere idam kararı verdiğini hatırlattı. Pek çok insanın hayatına son verecek kararın birkaç aylık yargılama sürecine sığdırıldığını vurgulayan Kaya, hukukun temel prensiplerinden “savunma hakkı”nın kullanılmasına izin verilmediğini söyledi. Kaya, cunta mahkemelerinin son karar duruşmasında her dakikaya 26 idam sığdırdığını belirterek, "Kendi rekorunu kıran Mısır adaleti, kararın ölçüsüzlüğünü izah etme ihtiyacı dahi hissetmemiştir" diye konuştu. Mısır halkının katliam, yaralama, yasa dışı baskı ve sindirmelere karşı yalnız bırakıldığını ifade eden Kaya, "Halkı yalnız bırakmakla yetinmeyip bir de cuntaya sahip çıkan Batılı ve bazı Arap ülkelerinin tutumu, cuntayı cesaretlendirmiştir. Son karar bu açıdan darbecilere verilen siyasi kredinin sonuçlarıdır" şeklinde konuştu.

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler